|
במאמרו הקלאסי הקרוי 'היכן כל מאובני האדם?'
("Where are All the Human Fossils?" - by Snelling - 1991)
החוקר סנלינג בדק את נסיבות המציאות בימי המבול, כגון: ניידותו של האדם, כוחם ההרסני של מי המבול וההשעיה הדיפרנציאלית ואז כתב:
"כאשר לוקחים בחשבון את כל הגורמים, ניתן בקלות להגיע למסקנה כי בני האדם שחיו בימי המבול לא יכולים היו להתאבן. אפילו אם קומץ קטן, אולי רק כמה אלפים, היו משתמרים, הרי שלנוכח הכמות האדירה של משקעי המבול, הסבירות המתמטית למציאתם הייתה קטנה לאין שיעור, ואפילו קטנה מכך הייתה הסבירות שאותם מאובנים היו מתגלים על ידי מדען מקצועי או אדם אשר היה מוכשר דיו כדי לזהות אותם ואת ערכם הארכיאולוגי הרב ולתעד את ממצאיו." |
פעמון עשוי סגסוגת מתכתית אשר נמצא במעמקי מכרה פחם. |
לא אחת צצו סיפורים מבטיחים אודות שרידי ענקים וחפצים מימי טרום המבול, ואפילו טענות למציאת תיבת נוח עצמה. אך על פי רוב, תוצאות אותם הסיפורים היו מאכזבות. לכן, חשוב להתייחס לטענות כאלו בזהירות רבה ואובייקטיביות רבה ככל הניתן. קל מאוד, אפילו עבור מדענים מנוסים, לטעות בהבנת העובדות, או לקפוץ למסקנות פזיזות כאשר הם מציגים ממצאים דרמטיים אשר עשויים לתמוך בטענותיהם.
דיוקם ההיסטורי של דברי ה' (כתבי הקודש) הומחש כבר פעמים רבות בעבר ואין למאמינים משיחיים למעשה כל צורך בממצאים מאותה תקופה קדומה כדי להאמין בהם. כתוב בכתבי הקודש: "לכן האמונה באה מתוך השמועה והשמועה על ידי דבר אלהים׃" (האיגרת אל הרומיים י',17). ולמרות זאת, קשה שלא להתעניין במחקר אודות חפץ ארכאי אשר עשוי לשפוך אור על התקופה הקדומה שלפני המבול. אנחנו חפצים לכבד את ה', על ידי מציאת השילוב הנכון שבין האמת שבכתבי הקודש ובין הממצאים המדעיים, ולהבין טוב יותר את בריאתו המקורית.
|
ניוטון אנדרסון והפעמון
חפץ אחד שכזה, אשר ראוי למחקר מעמיק יותר, הוא פעמון מתכת אשר נמצא מוטמע בתוך גוש פחם על ידי ניוטון ריצ'רד אנדרסון. הנסיבות הנוגעות לממצא זה והמחקר אודותיו על ידי גורמים שונים מוצגים להלן ומבוססים בעיקר על ראיון שערכתי עם מר אנדרסון ב-20 לינואר, 2007 ועל שיחת טלפון עימו שנערכה ב-19 למאי, 2013. |
פחם במערב וירג'יניה
בשנות ה-40 של המאה הקודמת, שכן בשם קארל הוילמן היה מספק פחם לבית משפחת אנדרסון. הוא נשא ונתן עם בעלי הקרקע להפיק את הפחם, כרה אותו, מכר אותו וסיפק אותו לבתים. הפחם הביטומני אשר נכרה במחוז אופשור במערב וירג'יניה מתוארך לעידן הקרבון והתקופה הפנסילבנית, אשר לפי הטענה נמשכה מלפני 323 מיליון שנה ועד לפני 298 מיליון שנה (מקור עלום, 1997). מטבע הדברים, תגלית כמו פעמון זה מציבה בעיה רצינית עבור ציר הזמנים האבולוציוני. כיצד יכול היה פעמון ברונזה להיטמע בתוך פחם אשר לפי הטענה נוצר עוד לפני התפתחות הדינוזאורים?
ניתוח מאפייני הפעמון
בין השנים 1963-1964, אדם בשם בוריס בילאס מסר את הפעמון לניתוח מדעי במחלקת הגיאולוגיה באוניברסיטת דלאוור בווילמינגטון, בה הוא נחקר ואז הושב לבעליו. הניתוח אישר את הקביעה כי הפעמון הוא מעשה ידי אדם. אנדרסון עבר מאוחר יותר להתגורר בפלורידה בה הוא החל לעבוד כמורה לכימיה. בשנת 1973 הוא נכח בהרצאה מפי ד"ר ג'ון מוריס מן המכון לחקר הבריאה (Institute for Creation Research) אשר במהלכה הוא סיפר לג'ון אודות הפעמון. מוריס ניתח את הפעמון במעבדה באוניברסיטת אוקלהומה ולאחריה הוא כתב במאמרו: "ניתוח הפעלה גרעינית קבע כי החפץ עשוי בעיקרו מברונזה אך מכיל גם תוספת מסקרנת של אבץ. כמו כן, סקירה מיקרוסקופית שללה את הימצאותם של שרידי פחם."
העובדה כי תרכובת המתכות בפעמון הינה מוזרה בהרכבה איננה צריכה להפתיע אותנו, אם אכן הפעמון נוצר בתקופה של לפני המבול. אין עלינו לצפות שתרכובות מתכת מוכרות, מן הימים שלאחר המבול, יהיו דומות לתרכובות מן הימים שלפניו. הענבל במרכז הפעמון מורכב מברזל והוא עדיין מצלצל בקול נעים. התיעוד בספר בראשית ד', כ"ב מגלה לנו כי: "...תובל קין לטש כל חרש נחשת וברזל..." ומכך אנו למדים כי שתי מתכות אלו היו בשימוש חרשי המתכת כבר בימי טרום המבול.
הצלמית שעל ידית הפעמון
אנדרסון הקדיש זמן רב לחקר הצלמית בדמות השד שעל ידית הפעמון (תמונה 2) בשולחו שאילתות בנושא למספר רב של אוניברסיטאות. הוא גילה כמה נקודות דמיון בין הצלמית לבין 'פזוזו' השד הבבלי של הרוח הדרום-מערבית ולאליל ההינדי 'גרודה'. הן השד הבבלי והן הצלמית עטורים בקרן ל-'גילוי סודות' על ראשיהם (שבורה בחלקה בצלמית), ופניהם הצרות דומות במפחידותן. 'גרודה' (אליל מעופף, בעל מקור) נמצא גם הוא לעיתים על ידיות פעמונים, כמו גם האלילה המצרית המכונפת 'איזיס'.
גילוי המכרה
חשוב לציין כי היו נהוגות שתי שיטות לכריית פחם באיזור זה, בשנות ה-40 של המאה ה-20. כרייה על פני השטח וכרייה תת-קרקעית. במקרים בהם מרבץ הפחם היה קרוב לפני השטח (בעיקר באיזורי מישור), העפר ושכבת הסלע היו קלים להסרה והפחם היה נאסף מתחתיהם. במקרים בהם מרבץ הפחם חדר לתוך הר או גבעה, היו חופרים מנהרה לאורך המרבץ וכורים אותו באמצעותה.
אילו הפעמון היה מתגלה בתוך גוש פחם שנכרה קרוב לפני השטח, ניתן היה לשער כי ייתכן שהפעמון נפל אל תוך מרבץ פחם חשוף, אך למעשה מרבץ הפחם שבו התגלה הפעמון היה עמוק מתחת לפני הקרקע. עובדה שהופכת את טענות הספקנים לבלתי סבירות בעליל. כיצד יכול היה הפעמון ליפול אל תוך מרבץ פחם תת-קרקעי עמוק ולהיטמע כליל בתוך פחם ביטומני מוצק?
חפצי ברונזה יכולים בקלות לשרוד 4,000 שנה בערך, מאז ימי המבול ועד ימינו. כמו כן, ניתן לשער בסבירות גבוהה כי פעמון מתכת שנוצר לפני המבול נקבר בתוך ערימה גדולה של שרידי צמחים אשר לאחר מכן הפכה לפחם, ואשר הגיעה, אלפי שנים לאחר מכן, לסל הפחם של ניוט אנדרסון.
מסקנה
אין ספק כי במקרה הטוב ביותר, היינו מגלים חפץ מימי טרום המבול אשר היה מתגלה ומתועד כיאות על ידי מדען מקצועי. מכיוון שלא כך הדבר, הרי ש-'הפעמון המסתורי במכרה הפחם' הוא ככל הנראה המועמד הטוב ביותר שיש בידינו לחפץ מן הימים שלפני המבול. הסיפור מאחורי גילויו תואר בפרטי פרטים מפי מגלו עצמו, מר ניוטון אנדרסון, אשר מצטייר כעד נאמן. הליך ייצור הפעמון ומקוריותו נבחנו לעומקם. המיקום של מכרה הפחם המקורי נבחן והוצג באופן קרוב לוודאי, כך שטענות הספקנים בדבר היותו של הפעמון חפץ מודרני נותרו מיותמות.
מנקודת מבט בריאתנית, בהחלט נראה סביר לחשוב כי הפעמון יכול היה להיות פרי ידיו של חרש מתכת כדוגמת תובל-קין (ברא' ד',כ"ב). למרות שלא ניתן לומר זאת בוודאות מדעית, הסבר זה סביר וממצה הרבה יותר מכל השערות הספקנים שהועלו בדבר מקורו של הפעמון. אין ספק כי מציאתו של פעמון מעשה ידי אדם מוטמע כליל בתוך גוש פחם מציבה אתגר רציני לציר הזמנים האבולוציוני.
רשימת המקורות (באנגלית):
Anonymous. 1997. Geological Map of West Virginia. West Virginia Geological and Economic Survey, p. 1.
Fulmer, L.S. 2007. Report on polygraph examination. GenesisPark.com. Retrieved October 16, 2013, from www.genesispark.com/wp-content/uploads/2011/10/bell_polygraph.jpg
Hudson, G. 2010. The mystery of the bell found in coal. Gordon’s Blog. Retrieved October 15, 2013, from www.ecalpemos.org/2010/07/mystery-of-bell-found-in-coal.html
Lotz, C.W. 1970. Probable Original Minable Extent of the Coal Seams of the Redstone Coal. West Virginia Geological and Economic Survey. (USGS National Geologic Map Database, Product Description Page) Retrieved May 20, 2013, from http://ngmdb.usgs.gov/Prodesc/proddesc_42193.htm
Morris, J. 2008. The Young Earth: The Real History of the Earth—Past , Present, and Future. Master Books, Green Forest, AR, p. 75.
Morris, J. 2010. An amazing anomalous fossil. Acts & Facts 39(2):16.
Sharbaugh, N. 1997 Ammunition for Piercing the Armor of the Philosophy of Evolution. Norm Sharbaugh Ministries, Brownsburg, IN, p. 190.
Snelling, A.A. 1991. Where are all the human fossils? Creation Ex Nihilo Technical Journal 14(1):28–33.
|
|