Omöjligt uppdrag: Monarkfjärilen
Ron Lyttle    http://www.creationism.org/swedish/monarch_sv.htm
Monarkfjärilen, Danaus plexippus, är en stor, orange och svart fjäril, vanligt förekommande i Nordamerika. Den är berömd för sin årliga vandring till och från vinterbostäder i Mexiko och Kalifornien (se tidskriften National Geographic, vol. 150, nr. 2, augusti 1976).

Monarkfjärilen börjar sitt liv som ett ägg som läggs av en vuxen hona på ett blad av den äkta sidenörten, Asclepias syriaca. Ägget är ungefär av samma storlek som ett knappnålshuvud. Ägget kläcks 3 - 12 dagar senare till en liten gul-vit-svartrandig masklik fjärilslarv. Den har åtta par korta ben att krypa runt med och mundelar utformade för att glupskt tugga i sig blad. Men bara blad av sidenört; ingen annan växt duger. Sidenörten har en vit, klibbig växtsaft som är mycket giftig för andra djur, men den påverkar inte fjärilslarven, utom att göra den giftig för rovdjur som fåglar som kanske skulle vilja äta en fjärilslarv till frukost. Fåglarna, som inte är några hönshjärnor, vet att undvika den.

Allteftersom fjärilslarven äter och äter växer den också. Snart blir den för stor för sitt skinn som spricker och ut kryper larven med ett nytt och större skinn med utrymme att växa i. I ungefär två veckor är detta vad fjärilslarven gör: äter blad, växer, ömsar skinn, äter mer blad, växer mer, ömsar skinn. Detta gör den fem gånger.

Slutligen slutar den att äta, hittar en skyddad plats, hänger sig upp-och-ner, spinner fast sig och ömsar skinn en gång till. Men denna gång, kommer ur det gamla skinnet inte en större fjärilslarv utan ett kompakt paket utan ben, utan ögon, och utan synliga kroppsdelar, som kallas för en puppa. Den är inte flerfärgad som fjärilslarven utan är ljusgrön med guldgula prickar.

Ingen mer rörelse syns utifrån, men inuti är det mycket som pågår. Hjärtat slår fortfarande, men rester av de inre organen liknar grön gelé och innehållet omvandlas till ett helt nytt djur. Den gröna färgen blir mörkare och övergår till brun. För den oinformerade åskådaren ser paketet dött ut. Men gradvis ändrar sig färgen allteftersom puppan blir genomskinlig och orange och svarta områden kan ses, färgerna av den vuxna fjärilen.

Slutligen, efter cirka två veckor, öppnar sig puppan, och en vuxen fjäril kommer ut. Den har sex långa ben, en mun som är en lång ihoprullad snabel, proboscis, som används för att nå in i blommor för att dricka nektar, och två par hopskrynklade vingar som snabbt utvidgas när vätska från kroppen pumpas in i deras ådror. Medan vingarna utvidgas, fläktar fjärilen dem långsamt fram och tillbaka med sina nya flygmuskler tills de är torra, så att de fullt utvidgade vingarna blir stela och flygfärdiga.

Snart försvinner fjärilen i skyn och kanske kan hittas i någons blomrabatt, drickande nektar med sin utrullade snabel, eller flygande uppe i luften, sökande efter en make för att börja hela cykeln om igen.


Ditt uppdrag som evolutionist, om du tar det, är att förklara HUR den ovanstående omvandlingen MÖJLIGEN kunde ha utvecklats av tillfälligheter, genom ansamling av ett antal genetiska misstag, UTAN någon AVSIKT, UTAN inblandning av någon INTELLIGENS , bara styrt av överlevnad av den starkaste, som om någon primitiv varelse utan vingar gradvis utvecklades till en flygande fjäril.

Vilka steg av ovanstående process, fullständig metamorfos, kan man klara sig utan innan alla dessa genetiska misstag har inträffat? Om bara ett enzym saknas, hur sker då omvandlingen ägg - fjärilslarv - puppa - vuxen fjäril? Allting måste vara där och funktionerande, i rätt tid och följd, eller djuret dör. Antingen fungerar allt eller inget.

Men ge mig ingen “så är det bara”-historia; jag kräver vetenskapligt rimliga förklaringar som en genetiker inte skulle skratta åt som löjliga. Och kalla det inte “Naturens mirakel” om inte du är villig att tillerkänna den gud du som kallar Moder Natur intelligent, kreativ design.  ...Denna artikel kommer INTE att förstöra sig själv.
 

"Omöjligt uppdrag: Monarkfjärilen"
<http://www.creationism.org/swedish/monarch_sv.htm>

Start:  Svenska
www.creationism.org