Creation Science Information & Links!
Psalmi 1, 51, 100 & 150
Psalms 1 • 51 • 100 • 150 - in Slovenian (Slovenščina; Slovenski)
Psalmi 1

Blagor človeku, ki ne hodi po nasvetu krivičnih, ne stopa na pot grešnikov in ne poseda v družbi porogljivcev,   temveč se veseli v GOSPODOVI postavi in premišljuje njegovo postavo podnevi in ponoči.   Tak je kakor drevo, zasajeno ob vodnih strugah, ki daje svoj sad ob svojem času in njegovo listje ne ovene; vse, kar dela, uspeva.   Ni pa tako s krivičnimi, temveč so kakor pleve, ki jih veter raznaša.   Zato krivični ne bodo obstali ob sodbi, ne grešniki v zboru pravičnih.   Zakaj GOSPOD pozna pot pravičnih, pot krivičnih pa vodi v pogubo.
 

Psalmi 51

Zborovodju. Davidov psalm,  ko je prišel k njemu prerok Natán, ker je šel k Batšébi.   Izkaži mi milost, o Bog, po svoji dobroti, po obilnosti svojega usmiljenja izbriši moje pregrehe!   Popolnoma me operi moje krivde, mojega greha me očisti!   Zakaj svoje pregrehe priznavam, moj greh je vedno pred mano.   Zoper tebe, tebe samega, sem grešil, hudobijo v tvojih očeh sem storil, da se izkažeš pravičnega, kadar govoriš, neoporečnega, kadar sodiš.   Glej, v krivdi sem bil rojen, v grehu me je spočela moja mati.   Glej, veseliš se zvestobe v notranjosti, v skrivnostih mi daješ spoznanje modrosti.   Očisti me greha s hizopom, da postanem čist, operi me, da postanem bel bolj kot sneg.   Daj, da bom slišal radost in veselje, naj se radujejo kosti, ki si jih potrl.   Skrij svoje obličje pred mojimi grehi, vse moje krivde izbriši.   Čisto srce, o Bog, mi ustvari, stanovitnega duha obnovi v moji notranjosti.   Ne poženi me izpred svojega obličja, svojega svetega duha ne vzemi od mene.   Vrni mi veselje svojega odrešenja, z voljnim duhom me podpiraj.   Upornike bom učil tvojih poti, da se grešniki vrnejo k tebi.   Reši me prelite krvi, o Bog, Bog moje rešitve: moj jezik bo vzklikal tvoji pravičnosti.   Gospod, odpri moje ustnice, in moja usta bodo oznanjala tvojo hvalo.   Zakaj nad klavno daritvijo nimaš veselja, če bi ti namenil žgalno daritev, bi je ne maral.   Moja daritev Bogu je potrt duh, potrtega in pobitega srca, o Bog, ne preziraš.   Po svoji volji stori dobro Sionu, pozidaj jeruzalemske zidove.   Tedaj boš imel veselje nad daritvami pravičnosti, nad žgalno in celostno daritvijo; tedaj bodo darovali junce na tvojem oltarju.
 

Psalmi 100

Psalm v zahvalo. Vzklikajte GOSPODU, vsa zemlja,   služite GOSPODU z veseljem, pridite predenj z vriskanjem!   Spoznajte, da je GOSPOD Bog: on nas je naredil in mi smo njegovi, njegovo ljudstvo, čreda njegove paše.   Pridite k njegovim vratom z zahvalo, v njegove dvore s hvalnico! Zahvaljujte se mu, slavite njegovo ime!   Zakaj GOSPOD je dober, na veke traja njegova dobrota, od roda do roda njegova zvestoba.
 

Psalmi 150

Aleluja!  Hvalite Boga v njegovem svetišču, hvalite ga na nebesnem svodu njegove moči!   Hvalite ga v njegovih silnih delih, hvalite ga zaradi obilja njegove veličine!   Hvalite ga z glasom roga, hvalite ga s harfo in citrami;   hvalite ga z bobnom in plesom, hvalite ga s strunami in flavto;   hvalite ga na cimbale zvočne, hvalite ga na cimbale doneče!   Vse, kar diha, naj hvali GOSPODA.   Aleluja!
 


Psalms 1 • 51 • 100 • 150 · Slovenščina
http://www.creationism.org/slovene/saPs1_51_100_sl.htm

Domov:  Slovene
www.creationism.org