Creation Science Information & Links!
Psalmii 1, 51, 100 & 150
Psalms 1 • 51 • 100 • 150 - in Romanian (Română)
Psalmii 1

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori!   Ci isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!   El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe, duce la bun sfarsit.   Nu tot asa este cu cei rai: ci ei sunt ca pleava pe care o spulbera vantul.   De aceea cei rai nu pot tine capul sus in ziua judecatii, nici pacatosii in adunarea celor neprihaniti.   Caci Domnul cunoaste calea celor neprihaniti, dar calea pacatosilor duce la pieire.
 

Psalmii 51

(Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al lui David. Facut cand a venit la el prorocul Natan, dupa ce intrase David la Bat-Seba.)  Ai mila de mine, Dumnezeule, in bunatatea Ta! Dupa indurarea Ta cea mare, sterge faradelegile mele!   Spala-ma cu desavarsire de nelegiuirea mea si curata-ma de pacatul meu!   Caci imi cunosc bine faradelegile, si pacatul meu sta necurmat inaintea mea.   Impotriva Ta, numai impotriva Ta, am pacatuit si am facut ce este rau inaintea Ta; asa ca vei fi drept in hotararea Ta si fara vina in judecata Ta.   Iata ca sunt nascut in nelegiuire, si in pacat m-a zamislit mama mea.   Dar Tu ceri ca adevarul sa fie in adancul inimii: fa, dar, sa patrunda intelepciunea inauntrul meu!   Curata-ma cu isop, si voi fi curat; spala-ma, si voi fi mai alb decat zapada.   Fa-ma sa aud veselie si bucurie, si oasele pe care le-ai zdrobit Tu, se vor bucura.   Intoarce-Ti privirea de la pacatele mele, sterge toate nelegiuirile mele!   Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic!   Nu ma lepada de la fata Ta si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant.   Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijina-ma cu un duh de bunavointa!   Atunci voi invata caile Tale pe cei ce le calca, si pacatosii se vor intoarce la Tine.   Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele! Izbaveste-ma de vina sangelui varsat, si limba mea va lauda indurarea Ta.   Doamne, deschide-mi buzele, si gura mea va vesti lauda Ta.   Daca ai fi voit jertfe, Ti-as fi adus: dar Tie nu-Ti plac arderile de tot.   Jertfele placute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispretuiesti o inima zdrobita si mahnita.   In indurarea Ta, varsa-Ti binefacerile asupra Sionului si zideste zidurile Ierusalimului!   Atunci vei primi jertfe neprihanite, arderi de tot si jertfe intregi; atunci se vor aduce pe altarul Tau vitei.
 

Psalmii 100

(Un psalm de lauda.) Strigati de bucurie catre Domnul, toti locuitorii pamantului!   Slujiti Domnului cu bucurie, veniti cu veselie inaintea Lui.   Sa stiti ca Domnul este Dumnezeu! El ne-a facut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui si turma pasunii Lui.   Intrati cu laude pe portile Lui, intrati cu cantari in curtile Lui! Laudati-L si binecuvantati-I Numele.   Caci Domnul este bun; bunatatea Lui tine in veci, si credinciosia Lui, din neam in neam.
 

Psalmii 150

Laudati pe Domnul! Laudati pe Dumnezeu in Locasul Lui cel Sfant, laudati-L in intinderea cerului, unde se arata puterea Lui!   Laudati-L pentru ispravile Lui cele mari, laudati-L, dupa marimea Lui nemarginita!   Laudati-L cu sunet de trambita, laudati-L cu lauta si harpa!   Laudati-L cu timpane si cu jocuri, laudati-L cantand cu instrumente cu corzi si cu cavalul.   Laudati-L cu chimvale sunatoare, laudati-L cu chimvale zanganitoare!   Tot ce are suflare sa laude pe Domnul! Laudati pe Domnul!


Psalms 1 • 51 • 100 • 150 · Română
http://www.creationism.org/romanian/saPs1_51_100_ro.htm

Pagina principală:  Română
www.creationism.org