Lehetetlen Feladat: A Birodalmi Lepke
by Ron Lyttle    http://www.creationism.org/hungarian/monarch_hu.htm
(Translated into Hungarian by Maryan Somogyi Grilli)
A Birodalmi Lepke, tudományi neve Danaus Plexippus elvégre egy nagy narancs-sárga és fekete pillango átlag észak amerikában található. Hires vándorlást tesz évente mexiko és kaliforniából ahol eltölti a telet. (National Geographic 150 kötet, 2 szám Augusztús 1976)

A birodalmi lepke életét kezdi mint egy tolyás egy csorbóka levelen, Ascelpias Syriaca. Kb akora mint egy gombostű. Tolyásból kikel 3 és 12 nap között mint egy sárga, fehér, fekete csikos hernyó vagy lárva. Van neki 8 pár rövid lába amivel mászik, a szája ugy tervezet hogy leveleket rághat amit csinál telhetetlenűl. De csak a csorbóka levelet eszik, semi mást. Na most a csorbókának van fehér ragadós nedve ami ngyon mérgeyő más élölénynek, de egyáltalan nem bántja a hernyót. A hernyó teste meg tartja a mérget és ha valami például egy madár meg próbalya enni a hernyot, a madarat meg mérgezi. A madarak persze tudják valahonan hogy nem szabad hernyot enni ás békén hagyák.

A hernyo eszik, eszik, és növekszik. Lassan kinövi a börét, akkor el reped a böre és kimászik a hernyo új börel ami sokkal nagyobb mint a régi és a hernyo bele nő. Két hétig nem csinál mást a hernyo mint ismétli eszt: eszik levelet, nő, elhánya a börét, eszik többet, nő többet, elhánya a börét. Eszt meg ismétli ötször. Végre abbahagya az evést, talál egy védet helyet, fejjel lefelé lóg, fon egy selyem hálót, és elhánya a börét még egyszer. De most ityenkor nem egy nagyobb hernyo jön ki a börböl, de egy kis csomag lábnélkül, szemnélül, és más milyen testi rész nélkül amit pupának hivják. Ez be van pakolva egy rovaré gubó-ban. Nem csikos mint a hernyo, de élénk zöld szinű sárga foltokal.

Kivűlről nincs semi mozdúlat, de belülröl sokkat mozog. Ver a szív még mindig, de a többi testi rész olyan mint a zöld lekvár. Ez a csomó újra formálya magát egy egész más teremtményre. Az élénk zöld szine meg sötétűl és barna lesz. Aki tudatlanul látja ezt, gondolhatja hogy halot ez a lény. De lassan a szine váltoyik ahogy a rovaré gubó átlátsyo lessz és a narancs-sárga meg a fekete kezd látszodni, ezek a szinek a felnőt lepke jele.

Végre két hét mulva, a rovaré gubó kinyil és egy felnőt pillango kiemelkedik. Van neki hat hoszú lába, a szája hoszú mint egy orrmány vagy szívószerv amivel szívhat nektárt virágokból, és két összezsugorodot szárny ami hamarossan kinyil nagyra ahogy testi folyadék be pumpálodik a szárny erekbe. Ahogy kinyilnak, a lepke elöre vissza legyeyi lassan ujonan készült repüllesi izmokal addig amedig meg száradnak. Az új szárnyak meg merevednek és repülésre készek.

Hamarosan el repül a lepke az ég felé. Lehetségessen található valakinek a kertjébe szívja a nektárt a szíivoszerv sájával, vagy repked a fejünk fölül, párat keres az egész körfolyamatot újra kezdeni.


A feladat az evolucioistáknak ha elfogadják: Magyarázák meg HOGYAN LEHETSÉGES ilyen valtozásnak létre jönni véletlenűl, több genetikus hibával, cél és tudomány nélkül, legerrösebb megmaradása vezetésel, egy prímitív szárny nélkűli lényből lassan kialakulnia egy repkedö pillangonak.

Melyik részt ebben a telyes metamorfózis-ból lehetne ki hagyni egy darabig mert még nem történt meg a kelö hiba? Ha csak egy enzim hilyányzik, hogyan változik meg a tolyás, a lárva, a pupa, a felnőt pillango-ba? Mindennek egyszerre helyén kel lennie és idöben megtörténie egymás útán, hanem meg döglik a lény. Vagy minden tökéletesen müködik, vagy egyáltalán nem.

Ne adjon egy csak ugy történt mesét; kerek tudomanyosan lehetséges magyarazatokat amit egy genetikus természettudós nem nevetne ki és nem tartaná hulyeségnek. Ne hivja „természet csodanak” ha nem akarja bevalni hogy van egy intelligens alkotó aki teremtette az egészet.

Ez a cíkk nem fog magatól megsemmisülni.
 

"Lehetetlen Feladat: A Birodalmi Lepke"
<http://www.creationism.org/hungarian/monarch_hu.htm>

Főoldal:  Magyar
www.creationism.org