Creation Science Information & Links!
Κεντρική
Συχνές Ερωτήσεις
Σύνδεσμοι
EL Άρθρα
Βιβλία
Εικόνες
MP3
Βίντεο

Afrikaans
العربية
Български
简体中文
繁體中文
Hrvatski
Čeština
Nederlands
English
Afrikaans
Arabic
Bulgarian
Chinese CS
Chinese CT
Croatian
Czech
Dutch
English
Français
Deutsch
Ελληνικά
עִבְרִית
Magyar
Indonesia
Latviešu
Norsk
Polski
French
German
Ελληνικά
Hebrew
Hungarian
Indonesian
Latvian
Norwegian
Polish
Português
Română
Русский
Српски
Slovenčina
Español
ภาษาไทย
Українська
isiZulu
Portuguese
Romanian
Russian
Serbian
Slovak
Spanish
Thai
Ukrainian
Zulu

 
    Συχνές Ερωτήσεις            Ver. 2.5
Frequently Asked Questions
http://www.creationism.org/greek/creationism_faq_el.htm

Μια ευρεία ποικιλία ερωτήσεων που στέλνονται κάθε εβδομάδα.
Είναι η ελπίδα μας ότι αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις θα δώσουν
απαντήσεις στις απορίες και τις προκλήσεις που μπορεί να έχετε.

   Είσαι τρελός;

Χμμμ ... είναι δύσκολο να το πω.

   Πώς μπορείτε να είστε τόσο αδαείς;

Έχουμε ξανασυναντηθεί; Να θυμάστε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο στο άλλο άκρο, όταν εκφράζει (συγχωρήστε με, αλλά) άγνοια σχετικά με μια δήλωση που αφορά εμάς λες και είμαστε ανίδεοι ή ανόητοι.

   Η ουσία του δημιουργισμού δεν είναι: «Ο Θεός το είπε, εγώ το πιστεύω, τελείωσε».

Για μερικούς ανθρώπους η απάντηση είναι, ναι. Αλλά με τη σειρά τους οι περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ουσία είναι η εξέλιξη κάνουν την εξής δήλωση: «Οι επιστήμονες το είπαν, εγώ το πιστεύω, τελείωσε».

   Πότε θα σταματήσεις να «στέκεται ενάντια στην επιστήμη»;

«Πότε θα σταματήσεις να χτυπάς τη σύζυγό σου»; Με άλλα λόγια η ίδια η ερώτηση υπονοεί κάτι που δεν είναι αλήθεια. Μερικές φορές η μειοψηφία επιστημόνων, λογικών ανθρώπων, προτείνει μια θεωρία η οποία αργότερα αποδεικνύεται ότι είναι η σωστή. Αρχικά, εμείς δεν «στεκόμαστε εναντίον της επιστήμης».

Παρακαλώ να θυμηθείτε ότι οι ιδρυτές της σύγχρονης επιστήμης ήσαν όλοι δημιουργιστές, όπως ο Νεύτωνας, ο Κέπλερ, ο Πασκάλ, ο Μπόιλ, ο Γαλιλαίος και πολλοί άλλοι.   Αυτοί κατανόησαν ότι υπάρχει ένας λογικός, Θείος Δημιουργός ο οποίος τους έδωσε τις βάσεις να ερευνήσουν για τους φυσικούς νόμους της δημιουργίας Του και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να στοχαστούν γι’ Αυτόν. Εμείς κάνουμε ακριβώς το ίδιο σήμερα αναγνωρίζοντας ότι ζούμε σε ένα λογικά σχεδιασμένο σύμπαν. Η ιδέα ότι όσα βλέπουμε γύρω μας συνέβησαν τυχαία μέσω μιας έκρηξης (Big Bang), μπορεί να είναι σωστή; Οι Δημιουργιστές, συντάσσονται με την επιστήμη, και υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία είναι διαφορετικά.

   Τι γίνεται με τους δεινόσαυρους;

Οι δεινόσαυροι, με απλά λόγια, ζούσαν παράλληλα με τον άνθρωπο μέσα στα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξής μας, και φαίνεται ότι ως επί το πλείστον εξαφανίστηκαν πριν από τη σύγχρονη εποχή μας. Να θυμάστε ότι η λέξη «δεινόσαυρος» είναι μόνο περίπου 170 ετών. Οι θρύλοι των επικίνδυνων αυτών ερπετών πλασμάτων (γνωστοί και ως δράκοι) έχουν περάσει σε μας από τους προγόνους μας από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα και την υπόλοιπη Ασία, από όλη την Αμερική (Βόρεια, Νότια και Κεντρική), και από όπου και αν θυμόμαστε, ακόμα και την Αφρική.   Γιατί θα πρέπει όλοι αυτοί οι θρύλοι/ιστορίες (που εκτείνονται σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους, σκεφτείτε το!) να θεωρούνται ασήμαντοι και ξοφλημένοι για να δημιουργηθεί πίστη στην παροδική θεωρία της εξέλιξης; Είναι σημαντικό στην επιστήμη να διαχωρίσουμε τα στοιχεία από την ερμηνεία. Η απόδειξη είναι ότι υπήρξαν αυτά τα μεγάλα και επικίνδυνα ερπετά πλάσματα. Έχουμε οστά, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία και έχουν αφήσει ίχνη. Έχουμε ισχυρές ενδείξεις. Η ερμηνεία (ή οι πεποιθήσεις) ότι όλοι πέθαναν εδώ και εκατομμύρια εκατομμυρίων χρόνια αμφισβητείται μεταξύ των δημιουργιστών και των εξελικτικών. Πολλές ιστορίες, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία, ανθρώπων που σκοτώθηκαν από δράκους / δεινόσαυρους και από δεινόσαυρους που σκοτώθηκαν από ανθρώπους (μεταξύ των άλλων σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων) είναι σαφώς με το μέρος μας... Η θεωρία της δημιουργίας κερδίζει έδαφος κάθε χρόνο.

   Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια;

Υπάρχει βέβαιη απόδειξη ότι η Γη είναι μόνο μερικών χιλιάδων ετών. Στα ΒΙΒΛΙΑ, δες του Δρ Ackerman «Είναι ένας νέος κόσμος τελικά»  (It's a Young World After All).  Τα «65 εκατομμύρια χρόνια» είναι μια πρόσφατη νοητική εφεύρεση. Η Εξέλιξη παρέχει μια νοητική μυστική κρυψώνα από τον ισχυρό Δημιουργό μας.  Η Εξέλιξη ισχυρίζεται (θεολογικά) ότι ο Θεός μας είναι αδύναμος ή ανύπαρκτος.   Σωστά; Σκεφτείτε τι ισχυρίζεται η εξέλιξη για την καταγωγή μας. Οι Δράκοι (σύμφωνα με την προηγούμενη απάντηση) παρατηρήθηκαν και μερικές φορές τους πολέμησαν οι πρόγονοί μας σε όλες τις κατοικημένες ηπείρους. Οι πρόγονοί μας ήσαν ειλικρινείς στην καταγραφή των θεάσεων των μεγάλων αυτών και επικίνδυνων ερπετών. Οι Δεινόσαυροι έζησαν παράλληλα με τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι είδαν τους δεινόσαυρους. Υπάρχουν σίγουρα, κάποιες ιστορίες που επινοήθηκαν στη συνέχεια, αλλά ο σπόρος της αλήθειας είναι ότι οι άνθρωποι και οι δεινόσαυροι (δράκοι) έζησαν την ίδια χρονική περίοδο και αυτό παραμένει ιστορικά ακριβές. Έζησαν σε διαφορετικές περιοχές ... αλλά την ίδια χρονική στιγμή - μέχρι που οι δεινόσαυροι ως επί το πλείστον οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση.   (Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν ακόμα μερικοί δεινόσαυροι που ζουν εκεί έξω).

   Η δημιουργία έγινε το 4004 π.Χ. ... δεν μπορεί να είσαι σοβαρός!!!

Υπάρχουν πράγματι πολλές διαφορετικές εκδοχές για αυτό που ονομάζεται «επιστήμη της δημιουργίας». Μερικοί από τους δημιουργιστές τείνουν προς την αποδοχή των περισσότερων εξελικτικών ερμηνειών, αλλά σταματούν στο σημείο των ισχυρισμών ότι η ζωή αρχικά προήλθε από μόνη της. Αυτοί οι δημιουργιστές υποστηρίζουν μια «αρχική αιτία» (ή "Πρώτη Αιτία"), δηλαδή ότι «κάποιος» ... έδρασε καταλυτικά στην αρχή και στη συνέχεια η εξέλιξη ήταν η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε από τον "Θεό". Στο www.creationism.org έχουμε συνδέσει μερικούς από αυτούς τους ιστότοπους, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει. Υπάρχουν όμως και άλλοι δημιουργιστές, όπως εκείνοι που συμβάλλουν σε αυτή την ιστοσελίδα, που συνεχίζουν να μαθαίνουν ... και έχουν κατανοήσει (ή πειστεί, αν κάποιος προτιμά) ότι δεν υπάρχουν πραγματικά καλά τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την εξελικτική θεωρία και δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να αποδεικνύει ότι η Γη θα μπορούσε να είναι πάνω από 10.000 ετών.  Αυτό είναι ίσως περίπλοκο, αλλά πολλοί από αυτούς τους «δημιουργιστές της νεαρής γης» πραγματικά πιστεύουν ότι το 4004 π.Χ. είναι πιθανώς πολύ κοντά στην αρχική ημερομηνία της δημιουργίας. Γνωρίζω ότι αυτό ακούγεται εντελώς γελοίο για όλους όσους πιστεύουν ότι οι ραδιενεργές μέθοδοι χρονολόγησης πραγματικά λειτουργούν και λυπάμαι γι’ αυτό.

   40 ημέρες και 40 νύχτες, στ’ αλήθεια;

Στην πραγματικότητα, στη Γένεση, κεφάλαιο 7 αναφέρει ότι τα νερά ανέβηκαν υψηλότερα σε σχέση με τη γη για 150 ημέρες, και στη συνέχεια σταδιακά υποχώρησαν τις επόμενες 150 ημέρες. Ο συνολικός χρόνος του Μεγάλου Κατακλυσμού ήταν περίπου ένας χρόνος από τη στιγμή που η οικογένεια του Νώε μπήκε μέσα στην Κιβωτό μέχρι τη στιγμή που βγήκε από την Κιβωτό.   Αυτό είναι πάντοτε σαφές. Τελεία και παύλα. Αλλά φαίνεται επίσης να έχει βρέξει αρκετά για τις πρώτες 40 ημέρες και νύχτες αυτού του κατακλυσμού που ήταν κρίσιμη η στιγμή (και υπήρχαν ισχυροί άνεμοι, Γεν 8: 1).   Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι η βροχή προκάλεσε την πλημμύρα και οι μοντέρνοι δημιουργιστές δεν το έχουν υποστηρίξει αυτό ποτέ. Συγχωρέστε με εδώ, αλλά μόνο οι εξελικτικοί έχουν κρατήσει αυτή τη λανθασμένη αντίληψη και στηρίχτηκαν σε αυτή προκειμένου να καταφρονήσουν ανοιχτά τη θεωρία της δημιουργίας, συμπεριλαμβανομένου και του Κατακλυσμού.

   Πώς θα μπορούσε η Κιβωτός του Νώε να χωρέσει το σύνολο των ειδών όλων των μεγάλων ζώων στον κόσμο!

Τα μεγαλύτερα αυγά δράκου (δηλαδή δεινόσαυρου) που έχουμε βρει μέχρι σήμερα είναι περίπου το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου. Κάποιος θα μπορούσε να χωρέσει, για παράδειγμα, μια ντουζίνα αυγά Βραχιόσαυρου στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου! Αυτό σημαίνει ότι πρόσφατα θα είχαν εκκολαφθεί δράκοι οι οποίοι δεν ήσαν πολύ μεγάλοι. Η αποστολή του Νώε ήταν να διατηρήσει κάθε είδους ζώο. Δεν χρειάζεται να βρείτε το μεγαλύτερο από κάθε είδος. Και δεν χρειάζεται ακόμα να βρείτε τις υποδιαιρέσεις των ειδών.   Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες σύγχρονες ράτσες σκυλιών έχουν ηλικία μικρότερη των 100 ετών; 2 υγιή, νέα, μη καθαρόαιμα ζώα θα μπορούσαν να διατηρήσουν το γονιδίωμα του συνόλου των ειδών των σκύλων. Η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί τη λέξη "είδος" για τους διάφορους τύπους των μορφών της ζωής. Άλογα και ζέβρες μπορούν να ζευγαρώσουν και έχουν ζευγαρώσει για την παραγωγή βιώσιμων απογόνων. Επίσης τίγρεις και λιοντάρια έχουν ζευγαρώσει επισημαίνοντας ότι (σύμφωνα με τη θεωρία της δημιουργίας) οι απόγονοί τους θα είχαν μια απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό. Τα σκυλιά και οι λύκοι (αν και θεωρούνται αρκετά διαφορετικά το ένα από το άλλο σήμερα από τους ανθρώπους) πιθανώς προήλθαν από το ίδιο είδος. Υπάρχουν μερικά μεγάλα ζώα (πλήρως ανεπτυγμένα) όπως: καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες ανάμεσα σε αυτά, αλλά το μέσο μέγεθος των ζώων είναι περίπου το μέγεθος ενός προβάτου, δηλαδή η Κιβωτός ήταν αρκετά μεγάλη και είχε άφθονο χώρο για να διαχειριστεί την ποικιλία των ειδών των ζώων καθώς και τα μέρη των τροφίμων για αυτά. Ο προσδιορισμός των ειδών θα μπορούσε και πάλι να μειωθεί και στη συνέχεια να γίνει αναπαραγωγή από μη καθαρόαιμα ζώα τα οποία θα πολλαπλασιάζονταν. Σκεπτόμενοι επιστημονικά σχετικά, αυτό δείχνει έναν απίστευτο μεταβλητό σχεδιασμό, δεν συμφωνείτε;

   Ακόμη και αν όλη η ατμόσφαιρα ήταν 100% κορεσμένη με υγρασία και άρχιζε να βρέχει δεν θα υπήρχε αρκετό νερό για να καλύψει τις ηπείρους! Ο κατακλυσμός ήταν αδύνατο να γίνει, παραδεχτείτε το!

Αυτή είναι μια κοινή κατηγόρια και σχετίζεται με την απάντηση που δόθηκε στις δύο παραπάνω ερωτήσεις. Στη Γένεση φαίνεται ότι ο Κατακλυσμός αναφέρεται μόνο σε ό,τι είδε ο Νώε, και δεν μπορεί να είναι μια πλήρης εικόνα όλων των εκδηλώσεών του. Δεν υπάρχει καμία αναφορά των πάγων αν και γνωρίζουμε ότι τα νερά αυξάνονταν (για τις πρώτες 150 ημέρες) παράλληλα με την έναρξη των 40 ημερών από τη βροχή και επίσης ότι οι πηγές της αβύσσου σκίστηκαν, η οποία είναι μια ενδιαφέρουσα δήλωση. Η Βροχή δεν ήταν η αιτία του Κατακλυσμού, αλλά αυτό το σύμπτωμα του κατακλυσμού άρχισε περίπου την ίδια ώρα.

   Το αλμυρό νερό κάλυψε τις ηπείρους ώστε να καταστραφούν όλα τα φυτά έτσι κι αλλιώς, σωστά;

Έχετε προσθέσει ποτέ ζάχαρη στον καφέ σας αλλά ξεχάσατε να τον ανακατέψετε; Πώς θα ήταν η γεύση; Πριν από τον Κατακλυσμό οι ωκεανοί "δεν είχαν αναδευτεί" ακόμα. Οι ωκεανοί μπορεί να μην είχαν κορεστεί με μεταλλικά στοιχεία πριν από τον κατακλυσμό, όταν τα βίαια ύδατα ξεχύθηκαν πάνω από το πρόσωπο της γης. Και ξέρουμε φυσικά ότι ολόκληροι οι σπόροι του φυτού (όχι τα υβρίδια, τα οποία είναι πολύ πιο ασθενέστερα, ακριβώς όπως οι προαναφερθέντες, χωρισμένες ράτσες σκύλων) είναι ανθεκτικοί και μπορούν να πέφτουν παντού τριγύρω, και να επιβιώνουν ακόμη και για μήνες καθώς μεταφέρονται από το νερό. Αλλά από το αρχείο των απολιθωμάτων φαίνεται ότι κάποια είδη άγνωστων φυτών, (και πολλά πλάσματα των ωκεανών) δεν επέζησαν από τον Κατακλυσμό και τις προσαρμογές που απαιτούνταν από τα ψυχρότερα μέρη της Γης. Τα Cattails (είδος καλαμιού), για παράδειγμα, συνήθιζαν να φτάνουν έως και 20 μέτρα ύψος τον παλιό καιρό, αλλά αυτά που βλέπουμε σήμερα μόλις και μετά βίας μπορούν να φτάσουν το 1 μέτρο ύψος. Ο σύγχρονος κόσμος δεν είναι παρά ένα απομεινάρι αυτού που ήταν πριν.

   Δεν ήταν ο Κατακλυσμός του Νώε μόνο τοπικός;

Αδύνατο. Κάποιοι το υποστηρίζουν αυτό σήμερα, αλλά στο βιβλίο της Γένεσης είναι σαφές ότι ο σκοπός του Θεού ήταν να κατακλυστεί όλη η γη από νερά και όλοι οι άνθρωποι, τα ζώα και τα πτηνά που δεν θα βρίσκονταν μέσα στην Κιβωτό θα πνίγονταν. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να περπατήσει 5 χλμ. την ώρα, σωστά; Εάν περπατούσε κανείς γύρω στις 10 ώρες θα κάλυπτε περίπου 50 χιλιόμετρα. Αν βάδιζε 100 ημέρες θα ήταν δυνατόν να περπατήσει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, σωστά;   (Σκεφτείτε οι πρώτοι Αμερικανοί πρωτοπόροι διέσχισαν τη Βόρεια Αμερική με τα πόδια και με καραβάνια από άμαξες προς τα δυτικά κατά τη διάρκεια μιας μακράς θερινής περιόδου.) Αν ο Θεός επρόκειτο να στείλει έναν «τοπικό κατακλυσμό» τότε γιατί να μην έδινε οδηγίες στο Νώε να κατασκευάσει μια άμαξα; Ο Νώε θα μπορούσε να μετακομίσει λίγες κοιλάδες πιο πέρα για να αποφύγει έναν τέτοιο τοπικό κατακλυσμό. Γεωλογικά, βλέπουμε βαθιά ιζηματογενή στρώματα που καλύπτουν όλες τις ηπείρους. Τα περισσότερα ιζήματα καθορίζονται από το νερό. Βαθιά ομοιόμορφα παχιά στρώματα που εκτείνονται πλευρικά πάνω από εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια δείχνουν ένα σημαντικό γεγονός του παρελθόντος που συνέβη μια φορά, και που χρειάστηκαν διεργασίες μιας τεράστιας απόθεσης την οποία δεν βλέπουμε σήμερα να γίνεται. Τέτοια βαθιά στρώματα, που μέσα είναι διάσπαρτα αποθέματα άνθρακα και πετρελαίου (θρυμματισμένα είδη μιας προηγούμενης ζωής) υπάρχουν σε όλες τις ηπείρους, και υποδεικνύουν έναν παγκόσμιο κατακλυσμό.

Ο κατακλυσμός ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε τους θρύλους/ιστορίες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο την εβραϊκή εξιστόρηση. Ποια είναι η απόλυτη απόδειξη για την αλήθεια; Είναι «η ψευδώς λεγόμενη επιστήμη» η οποία ακολουθεί τις τάσεις και τις πεποιθήσεις της προσωρινής συναίνεσης, ή μήπως είναι ο Λόγος του Θεού, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιστημόνων κάνουν αρκετές φορές λάθος…;   Για πάνω από 1.000 χρόνια, από τον Πτολεμαίο μέχρι τον Γαλιλαίο οι επιστήμονες πίστευαν λανθασμένα ότι το σύμπαν περιστρεφόταν γύρω από τη Γη, σωστά;   Οι Διώξεις του Γαλιλαίου από την Εκκλησία προκλήθηκαν από την θέση της υπέρ της (αυτό που νόμιζαν ότι ήταν) «επιστήμης» που διδασκόταν από τους επιστήμονες της εποχής. Οι ηγέτες της Εκκλησίας υποστήριξαν, αντί του Γαλιλαίου, τους επιστήμονες της εποχής τους, ο οποίος πρότεινε ότι η θεωρία του Πτολεμαίου που ήταν Έλληνας επιστήμονας και μαθηματικός (1.000 χρόνια πριν το Γαλιλαίο) μπορεί να είναι εσφαλμένη.  «Εμπιστεύεστε την πλειοψηφία των επιστημόνων γιατί μάλλον αυτό πρέπει να είναι σωστό…;» Όχι, μερικές φορές η πλειοψηφία κάνει λάθος. Έκαναν λάθος τότε όταν ισχυρίστηκαν ότι ολόκληρο το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη και υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι κάνουν λάθος και σήμερα, προτείνοντας ότι προήλθαμε από ένα κοσμικό ατύχημα που εξερράγη από το τίποτα χωρίς κανέναν λόγο. Μόνο μια στατιστική συγκυρία, χωρίς να υπάρχει κάποιος Θεός για να του δώσουν λογαριασμό, έτσι ώστε να ζήσουν τη ζωή τους εδώ και τώρα οι άνθρωποι με τους δικούς τους κανόνες όπου η ανθρώπινη συναίνεση είναι η απόλυτη αρχή.

   Μήπως η «Δίκη του Σκόουπς» το 1925 (γνωστή και ως η δίκη των πιθήκων) δείχνει ότι η εξέλιξη είχε κερδίσει και η δημιουργία έχει ηττηθεί – παταγωδώς;

Αυτό συμβαίνει γιατί τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και το Χόλιγουντ την παρουσιάζουν με αυτό τον τρόπο από ανέκαθεν.

   Γιατί έχετε μισαλλοδοξία για τις πεποιθήσεις των άλλων;

Μπορώ να συνδέσω και να υποβάλλω μια έκθεση σχετικά με τις δύο πλευρές αυτού του σημαντικού ζητήματος σε αντίθεση με τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και το Χόλιγουντ στη διάρκεια όλων αυτών των ετών.

   Σιχαίνομαι εσάς τους δημιουργιστές της επίπεδης γης!

Αυτή δεν είναι ερώτηση φυσικά, αλλά εκφράσεις αυτού του είδους σχολίων είναι κοινές. Συνήθως φαίνεται να προέρχονται από νέους ανθρώπους που θέλουν οι δημιουργιστές (ή οποιοσδήποτε άλλος που διαφωνεί μαζί τους για οτιδήποτε, στην πραγματικότητα) να τους βάλουν στη θέση τους. Αχ, τα νιάτα!  :-)

Ξέρετε, ένα πράγμα που έχω ελεύθερα δηλώσει μπροστά σε ομάδες σκεπτικιστών είναι ότι ακόμα και αν διαφωνούν πλήρως με τα συμπεράσματά μου, τους παρακαλώ να εξετάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία υπέρ των θέσεών μας. Οι άνθρωποι που αξιώνουν τις καλύτερες νέες θεωρίες σε 10 ή 20 χρόνια από σήμερα θα είναι εκείνοι που θα μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν αποδεικτικά στοιχεία που έχουν αγνοηθεί από τους εμπειρογνώμονες αυτής της γενιάς, επειδή τα δεδομένα δεν ταιριάζουν με τις θεωρίες τους (δείτε την επόμενη ερώτηση παρακάτω).

   Η Ραδιοχρονολόγηση αποδεικνύει ότι ο δημιουργισμός δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, έτσι δεν είναι;

Οι Δημιουργιστές στέκονται στο πλευρό της δοκιμασμένης-επαναλαμβανόμενης επιστήμης. Αχμμ, πάλι οι δημιουργιστές είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό της επιστήμης. Οι εξελικτικοί αγνοούν την επιστήμη όταν αυτό είναι βολικό! Τα πετρώματα δεν έρχονται με ημερομηνίες αποτυπωμένες επάνω τους, ούτε έχει δει κανείς επάνω τους σημάδια γήρανσης (που αυτοί πιστεύουν) εκατομμυρίων χρόνων. Η Ραδιομετρική χρονολόγηση είναι το ένα τρίτο του γεγονότος και η υπόθεση τα άλλα δύο τρίτα, είναι μια μη επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Οι ροές λάβας που συμβαίνουν στους καταγεγραμμένους ιστορικούς χρόνους έχουν τη ραδιομετρική ημερομηνία εκατομμυρίων ετών. Αυτό δεν μας προσφέρει εμπιστοσύνη στις τρέχουσες εικασίες της δήθεν μεγάλης ηλικίας της γης.

Υπάρχουν ορατά σημεία άνθρακα κοντά σε πολλά απολιθωμένα οστά δράκων. (Με την τρέχουσα εξελικτική θεωρία αυτά τα οστά πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκατομμυρίων ετών, σωστά;)  Οι Δημιουργιστές ξύνουν λίγο άνθρακα και περιοδικά στέλνουν δείγματα σε εργαστήρια για χρονολόγηση άνθρακα (C14). Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δεινόσαυροι που σχετίζονται με την χρονολόγηση του άνθρακα είναι κατ’ ανώτατο όριο μόνο μερικών χιλιάδων ετών. Ο Θρίαμβος της επιστήμης. Είναι γνωστό ότι οι εξελικτικοί ωρύονται και οργίζονται όταν οι δημιουργιστές δημοσιεύουν τα ακριβή αποτελέσματα της ραδιοχρονολόγησης του άνθρακα που έγινε η χρονολόγηση.   Ένα διαφορετικό παράδειγμα είναι ο νέος κρατήρας που δημιουργήθηκε από την λάβα στο Όρος της Αγίας Ελένης.  Είναι μόλις 35 ετών, αλλά η ραδιοχρονολόγηση (K-Ar) δείχνει ότι είναι 1 εκατομμυρίων ετών!... Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Στην Πομπηία και στην Χαβάη υπάρχουν επίσης ιστορικά στοιχεία ηφαιστειακών ροών που αποδεικνύουν ότι η χρονολόγηση δεν είναι αξιόπιστη. Ωστόσο, οι αρχιερείς της εξέλιξης προσκολλώνται σε αυτές τις εικασίες και πιστεύουν στις αρχαίες ημερομηνίες, εφόσον δεν υπάρχουν σύμφωνα με αυτούς, άλλα δήθεν «αποδεικτικά στοιχεία» που θα τους πείσουν ότι η Γη είναι άνω των 10.000 ετών. Όλα τα μεγάλα ποτάμια και οι καταρράκτες δείχνουν ότι η Γη είναι μόνο μερικών χιλιάδων ετών. Τα εκατομμύρια χρόνια απλά δεν υπήρξαν ποτέ. Αυτή είναι η επιστήμη. Μιλάμε για δοκιμασμένη-επαναλαμβανόμενη επιστήμη. Αυτά τα πειράματα… μπορούν να επαναληφθούν, αν καταλάβατε τι εννοώ ....

   Τι γίνεται με το αρχείο των απολιθωμάτων;

«Ο καλύτερος φίλος των δημιουργιστών» (δηλαδή το αρχείο των απολιθωμάτων) εξακολουθεί να εμφανίζει μια ξεχωριστή έλλειψη μεταβατικών μορφών. Σίγουρα, σε κάθε γενιά των εξελικτικών υπάρχουν μερικά νέα στοιχεία, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου μέχρι σήμερα.   Τον τελευταίο καιρό προσπαθούν με πολύ κόπο να αποδείξουν ότι οι «δεινόσαυροι μεγάλωσαν έχοντας φτερά» για να επικυρώσουν με τον τρόπο αυτό την προσωρινή εξελικτική θεωρία. Αυτό έχει αποτύχει πάρα πολύ. Περίμενε και θα δεις. (Έχουν καλούς καλλιτέχνες όμως, έτσι δεν είναι;) Θα έχεις δει μεγάλες απεικονίσεις των «πιθανών» ενδιάμεσων μορφών, χωρίς όμως την παραμικρή επιστημονική απόδειξη για να τις υποστηρίξουν. Είναι λυπηρό αυτό που κάνουν στα παιδιά χρησιμοποιώντας μια τέτοιου είδους προπαγάνδα.

   Η εξέλιξη του Ανθρώπου (ανθρωποειδές) είναι γεγονός!   Παραδέξου το!

Η κρανιακή χωρητικότητα των ανθρώπων που ζουν σήμερα είναι περίπου από 700 cc έως 2200 cc, χωρίς να έχει σχέση το μέγεθος του εγκεφάλου με τη νοημοσύνη. (Ο μέσος όρος είναι περίπου 1300 έως 1350 cc, δηλαδή κυβικά εκατοστά). Έζησα στο Τόκιο στην Ιαπωνία για 5 χρόνια. Το Μέσο «μέγεθος του εγκεφάλου» τους είναι πολύ μικρότερο από το δικό μου (ενός ψηλού Καυκάσιου ανθρώπου), αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Αν κοιτάξουμε τους υπολογιστές, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι τα κυκλώματα που είναι πιο κοντά μεταξύ τους είναι πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα. Έτσι, ένα μικρότερο μέγεθος εγκεφάλου δεν είναι απαραίτητο να αποτελεί ένα μειονέκτημα, σωστά;   Όταν οι εξελικτικοί είχαν παρατάξει παλαιότερα τα κρανία από το μικρότερο στο μεγαλύτερο (σκόπιμα για να κρύψουν ότι είχε ανακαλυφτεί ότι τα αρχαία κρανία είναι μεγαλύτερα από ό,τι ο σημερινός μέσος όρος) έκαναν ψευδείς παραδοχές και συνέδεαν το μέγεθος του εγκεφάλου με τη νοημοσύνη - παραγνωρίζοντας τον λόγο!   Επιπλέον οι μέθοδοι ραδιενεργών τρόπων χρονολόγησης δεν λειτουργούν έτσι κι αλλιώς (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), έτσι ώστε να έχουν την παραμικρή ιδέα πόσο χρονών είναι κάθε κρανίο έτσι κι αλλιώς.

Με συγχωρείτε, αλλά τι συμβαίνει στα οστά ενός ατόμου που δεν παίρνει αρκετό ασβέστιο στη διατροφή του; Ή αν έχει έλλειψη χαλκού, για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εάν, σε άλλες εποχές, πολλοί λαοί έτρωγαν μόνο τοπικά τρόφιμα (μείνετε μαζί μου εδώ) και στο τοπικό τους έδαφος σε διαφορετικά μέρη είχαν έλλειψη σελίνιου ή μαγνήσιου ή σιδήρου ή οποιουδήποτε αριθμού άλλων ιχνοστοιχείων, τότε αυτό θα επηρεάσει κάθε άνθρωπο και κάθε ζώο στην αντίστοιχη περιοχή από γενιά σε γενιά, σωστά; Όταν θα έρθει τώρα η στιγμή να δούμε τα απολιθώματα των ανθρωποειδών που άφησαν πίσω τους, ας εξετάσουμε όλες τις λογικές επιστημονικές δυνατότητες (συμπεριλαμβανομένων των δυνητικά καθαρών ελαττωμάτων), και όχι απλά να χρησιμοποιήσουμε μια επιλεγμένη ανέντιμη εξελικτική δειγματοληψία των κυριολεκτικά χιλιάδων ανθρωποειδών που βρέθηκαν (κρύβοντάς τα ή αγνοώντας τα στη συντριπτική πλειοψηφία τους), προκειμένου να προσπαθήσουμε να τα δημοσιοποιήσουμε ώστε να αποκτήσει η προσωρινή εξελικτική θεωρία αξιοπιστία. Με άλλα λόγια, να διακηρύσσουμε την εξέλιξη με κάθε κόστος, αδιαφορώντας για τις αψευδείς μαρτυρίες των απολιθωμάτων. Θα υπάρξει ένα υψηλό κόστος για μας αν θελήσουμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να παραπλανούν το κοινό με ψεύτικα, παραποιημένα αποδεικτικά στοιχεία. Το αρχείο των απολιθωμάτων (δηλαδή ο καλύτερος φίλος του δημιουργισμού) δείχνει ότι κάθε είδος υπήρχε πάντα στο εσωτερικό κάθε είδους, και αυτό είναι η απόδειξη ενός εξαιρετικά σοφού σχεδιασμού.

Τι κάνει η εξέλιξη;   (Ναι, σας ρωτάω για ένα σοβαρό ζήτημα!)   Προσπαθεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για την καταγωγή μας. Δεν είναι ελέγξιμη ώστε να επαναληφθεί. Και όταν οι δημιουργιστές αποδείχνουν ότι η εξέλιξη στέκεται ενάντια στις επιστημονικές αποδείξεις οι εξελικτικοί θυμώνουν. Θυμώνουν;   Με συγχωρείτε; Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν “επιστήμη”, η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και των αποδεικτικών στοιχείων.   Εμείς είμαστε απειλή για τη θρησκεία τους.   Ποιοι είμαστε ως άνθρωποι; Γιατί είμαστε εδώ; Πού θα πάμε;   3,5 δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων για το ανθρώπινο DNA. Ουάου! Δεν έχω αρκετή πίστη ώστε να πιστεύω σε μια τυχαία ευκαιρία για την καταγωγή μας. Αυτό είναι διαφορετικό, διαφορετικό από τα άλλα είδη επιστήμης, έτσι δεν είναι;

   Δεν γνωρίζουν όλοι ότι η «επιστήμη της δημιουργίας» είναι κάτι οξύμωρο;

Μιλάμε για την θεμελιώδη αρχαία ιστορία - την καταγωγή μας. Αυτό το καθιστά ένα επίμαχο θέμα που μας αγγίζει βαθιά. Τόσο βαθιά ώστε πράγματι το καθιστά τόσο απειλητικό. Είναι σε αντίθεση με τα άλλα είδη της επιστήμης. Αν υπάρχει Θεός εκεί πάνω που μας δημιούργησε και διεκδικεί το δικαίωμα να μας κρίνει μετά από αυτή τη ζωή, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα της μάθησης και των δοκιμών, τότε είμαστε τρελοί και ανόητοι αν σταθούμε απέναντι στην πραγματικότητα, κλείνοντας συλλογικά τα μάτια μας και διακηρύσσοντας ότι η ύπαρξή Του δεν είναι πραγματική.   Εμείς ύστερα από όλα αυτά είμαστε τόσο μικροί, τόσο πεπερασμένα πλάσματα που δεσμεύονται σε μια απαλή μπλε σφαίρα στο χώρο που βρίσκεται μακριά σε μια μόνο πλευρά ενός συγκεκριμένου γαλαξία και περιοριζόμαστε σε 5 μόνο αισθήσεις. Και μερικοί από μας "έξυπνοι" άνθρωποι, ανακηρύσσοντας τους εαυτούς μας ότι είναι σοφοί, θα πρέπει να υποθέσουμε πως ό,τι υπάρχει πρέπει να μας δίνει την απάντηση στην πεπερασμένη κατανόησή μας αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει; Η «Εξελικτική επιστήμη» με συνοδό της την ύβρη μπορεί κάλλιστα να είναι σχήμα οξύμωρο, όχι όμως ο όρος «επιστήμη της δημιουργίας», διότι αυτός ο όρος αναγνωρίζει την δική μας πεπερασμένη κατανόηση του ότι δεν βρισκόμαστε στο επίκεντρο των όλων όσων υπάρχουν.

   Οι Δημιουργιστές δεν δημοσιεύουν για αξιολόγηση επιστημονικές εργασίες, αυτό αποδεικνύει ότι δεν κάνουν καλή επιστήμη, σωστά;

Λοιπόν, είναι φοβερά βολικό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι υπερασπιστές των «Υάλινων Πύργων» που απορρίπτουν τα αποδοκιμασμένα χειρόγραφα κάνουν μεταβολή και κατηγορούν τους δημιουργιστές ότι δεν τους επιτρέπεται να δημοσιεύσουν την ποιοτική τους έρευνα στις επιστημονικές δημοσιεύσεις τους.

Ο αείμνηστος Δρ Henry Morris του Ινστιτούτου Έρευνας για τη Δημιουργία  (Institute for Creation Research) επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί δημιουργιστές επιστήμονες που εργάζονται στη βιομηχανία ή στα επαγγέλματα υγείας, αλλά ότι η αντι-δημιουργιστική προκατάληψη έχει γίνει τόσο έντονη στον ακαδημαϊκό κόσμο ώστε κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ή να γράψει ανοιχτά εναντίον της εξελικτικής θεωρίας χωρίς να εξοστρακιστεί ή να απολυθεί. Υπάρχουν όρια στην Αξιολόγηση από ομότιμους όταν αυτή γίνεται υπό πίεση από ομότιμους, όταν αυτοί αγωνίζονται να κερδίσουν το σεβασμό και να ανέβουν επαγγελματικά. Οι Εξελικτικοί έχουν αποφασίσει ότι δεν υπάρχει "Θεός" (ανεξάρτητα από κάθε συνέπεια) στον οποίο πρέπει να απαντήσουν το οποίο σημαίνει ότι η ανθρώπινη συναίνεση είναι η υψηλότερη εξουσία κατανόησης της αλήθειας. Πώς θα μπορούσε οποιοσδήποτε καθηγητής να σπάσει τις βαθμίδες και να ελπίζει ότι θα κρατήσει τη δουλειά του; Σπάζοντας με έναν τέτοιο τρόπο (χωρίς να φοβάται τον Θεό) από τη συναίνεση, κάνει κάποιο, εξ ορισμού, λάθος. Πρέπει να καταλάβετε ότι χωρίς να υπάρχει Θεός στον οποίο πρέπει να απαντήσουμε, η διαφθορά θα δυναμώσει, εκτός αν σπάσει από έξω. (Όπως ένα διεφθαρμένο αστυνομικό τμήμα, μια κακή ιεραρχία μιας ψεύτικης θρησκείας ή μια διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση).

Η σεβαστή κοινότητα έρευνας της Δημιουργίας Creation Research Society διαθέτει σήμερα περίπου 650 μέλη, τα οποία διαθέτουν όλα ανώτερα πτυχία στην επιστήμη. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιεύσει πολύ τεκμηριωμένα επιστημονικά άρθρα.  Το CRS εκδίδει επίσης ένα τακτικό επιστημονικό περιοδικό και ένα διμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που διαθέτει μια ποικιλία από θέματα με βάση την επιστήμη.

   Η Εξέλιξη είναι επιστήμη. Ο Δημιουργισμός είναι θρησκεία

Συχνά εκφράζεται αυτή η άποψη από χλευαστές. Εγώ συνήθως ανταποκρίνομαι μόνο εν συντομία σε σχέση με αυτές τις πρόχειρες παρατηρήσεις. Αλλά εδώ θα αναφέρω ότι η εξέλιξη είναι μια διαδικασία που πιστεύεται ότι μπορεί να εξηγήσει την προέλευσή μας. Στα χιλιάδες χρόνια της ανθρώπινης γεωργίας και κτηνοτροφίας, ποτέ δεν έχει συμβεί μια τέτοια καταγραφή.   Εξακολουθεί να μην υπάρχει ακόμα εξακριβωμένο μεταβατικό απολίθωμα, ούτε ένα. Οι πιστευτές ραδιενεργές μέθοδοι χρονολόγησης για την αξιολόγηση των εκατομμυρίων (εκατό-μυθίων) χρόνων δεν στέκονται μπροστά στην δοκιμασμένη-επαναλαμβανόμενη επιστήμη. Και μερικές φορές ... Θα παραδεχτώ εδώ ... Μου αρέσει να αλλάζω τη συνήθη διατύπωση στη συζήτηση, για εφέ. Θα συζητήσουμε μεταξύ της «επιστήμης της δημιουργίας εναντίον της θρησκείας της εξέλιξης». Η Μακρο-εξέλιξη (από τα μόρια στον άνθρωπο, αυτόματα με την πάροδο του χρόνου) είναι κάτι που έντονα πιστεύεται από τους υποστηρικτές της, αλλά δεν είναι η μόνη θεωρία γύρω μας.

   Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μακρο-εξέλιξης και μικρο-εξέλιξης;

Η Μακρο-εξέλιξη είναι η θεωρία ότι ένα είδος μορφής ζωής μπορεί να γίνει ένα άλλο είδος σε αρκετό χρόνο και με την κατάλληλη ευκαιρία. Η Μικρο-εξέλιξη είναι, ωστόσο, η παρατηρούμενη βιολογική προσαρμογή που συμβαίνει σε απογόνους που είναι παρόμοιοι με (αλλά σαφώς δεν είναι κλώνοι) τους προγόνους τους.   (Δεν είναι εκπληκτικό ότι ο Δημιουργός έχει κτίσει μια τέτοια αυτόματη προσαρμοστικότητα σε κάθε είδος!!!)   Ένα παιδί κληρονομεί συνήθως ορατά χαρακτηριστικά και από τους δύο γονείς, κ.λπ. Η Μικρο-εξέλιξη είναι επιστημονική. Αυτός είναι ο τρόπος που ο Δημιουργός μας έχει σχεδιάσει να είναι η ζωή, διάφορες μορφές ειδογένεσης θα μπορούσαν να συμβούν μέσα σε κάθε προκαθορισμένο "είδος" μορφής ζωής. Παρακολουθήστε με προσοχή - όταν οι εξελικτικοί προσφέρουν τις αποδείξεις τους πιστεύοντας στην μακροεξέλιξη, παραθέτουν πάντα περιπτώσεις μικροεξέλιξης ελπίζοντας ότι δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά. Οι γενετικοί Νόμοι του Mendel μας δείχνουν γιατί η μικροεξέλιξη δεν οδηγεί σε Μακροεξέλιξη.

...  Υπάρχουν πολλά περισσότερα ερωτήματα και παραλλαγές των ερωτήσεων και των προκλήσεων που οι άνθρωποι ζητούν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μέρος των Συχνών Ερωτήσεων θα απαντήσει σε κάποιες από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σκεφτεί σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα. Αν είστε ένα άτομο που φοβάται τον Θεό, σας παρακαλώ προσευχηθείτε για την κατανόησή σας για αυτό το θεμελιώδες ζήτημα.   Αφού εξετάσετε και τις δύο πλευρές - μπορεί να έρθετε σε ένα εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα, αλλά σας παρακαλώ τουλάχιστον να εξετάσετε το ενδεχόμενο ότι ο λόγος που έχουμε γράψει και δημοσιεύσει όλες αυτές τις πληροφορίες σε αυτή την ιστοσελίδα είναι ότι ελπίζουμε ότι θα είναι εποικοδομητικές και κατατοπιστικές για εσάς.

======

Κατά τη στιγμή της πτώσης, όταν ο Αδάμ και η Εύα αμάρτησαν χάσαμε την άμεση επαφή με τον Δημιουργό μας. Αυτό συνέβη περίπου πριν 6.000 χρόνια. Στις γενιές που μεσολάβησαν υπήρξε ένας αγώνας για να διατηρήσουμε και να πάρουμε πίσω τη θέση μας στο σύμπαν και να αποκτήσουμε μια σωστή σχέση μαζί Του. Οι πρόγονοί μας μετά τον Κατακλυσμό διατήρησαν σε παραλλαγές την ιστορία τους. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 250 αφηγήσεις του γεγονότος του Κατακλυσμού! Καμιά ιστορία κανενός πολιτισμού δεν ισχυρίζεται ότι το γεγονός ανάγεται σε περισσότερα από περίπου 5.000 χρόνια. Σε όλο τον κόσμο ισχύει ακριβώς το ίδιο. Ωστόσο, κατά τα τελευταία 200 χρόνια έχει υπάρξει μια αυξανόμενη ώθηση από τους «προοδευτικούς σύγχρονους ανθρώπους» να ξεχάσουν εντελώς ό,τι έχει απομείνει από την αληθινή αρχαία ιστορία μας η οποία αριθμεί μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια συνολικά, για να αντικατασταθούν από τα μυθικά «εκατομμύρια» δήθεν έτη και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είμαστε προϊόν κοσμικής έκρηξης και ότι πρέπει να είμαστε ενάντιοι σε Εκείνον που μας δημιούργησε. «Οι εξωγήϊνοι» (δηλαδή οι εκπεσόντες άγγελοι) τα γνωστά πνεύματα ή οι ψεύτικοι θεοί των προγόνων μας με νέες μεταμφιέσεις) που σύντομα θα είναι σε θέση να παρέμβουν για να ολοκληρώσουν την προσεχή ψεύτικη αντι-ιστορία τους. Σας παρακαλώ μην πέσετε στην πνευματική εξαπάτηση της εξέλιξης και στο να δεχτείτε όλα τα πράγματα που σας οδηγεί να πιστέψετε αυτή η ψεύτικη θεωρία.

Θα κλείσω αυτό το θέμα με μια προσευχή με την ελπίδα ότι ακόμη και οι άθεοι και οι αντι-θεϊστές θα προσευχηθούν με έναν ήσυχο και ειλικρινή τρόπο: «Δημιουργέ, αν είσαι εκεί και αν μπορείς να με ακούσεις σε παρακαλώ να με βοηθήσεις». Απλά κάντε αυτό το πρώτο βήμα. Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Paul Abramson, Εκδότης του:  www.creationism.org
 
  
Other Creation Science FAQs:
 

CMI • Creation Ministries Intl. - Creation Answers  FAQ

ICR • Institute for Creation Research  FAQ  

CSC's  "In the Beginning"  - Full Index  

AIG • Answers In Genesis  FAQ

(Media/Reporter Info)  Creationism.org's - "Press Release"

 

<http://www.creationism.org/greek/creationism_faq_el.htm>

Κεντρική
Συχνές Ερωτήσεις
Σύνδεσμοι
EL Άρθρα
Βιβλία
Εικόνες
MP3
Βίντεο