Βρέθηκε ένας απανθρακωμένος κορμός δένδρου δρυός
http://www.creationism.org/greek/OakStumpUkraine_el.htm
©2007   από τον Yuri Petetsky
Ένα ενδιαφέρον εύρημα ανακαλύφθηκε στην καρδιά της Ουκρανίας· στην περιοχή Cherkasy· κοντά στην πόλη της Kaniv (100 χλμ νοτιοανατολικά από το Κίεβο)· το τελευταίο καταφύγιο του διάσημου ποιητή της Ουκρανίας Τάρας Σεβτσένκο.
Το 1967 κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός κοιλώματος για τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kanivska, βρέθηκε ένας απανθρακωμένος κορμός δένδρου δρυός, σε περιοχή με προσχωσιγενή άμμο, σε βάθος 22 μέτρων (65 πόδια).

Αυτή η περιοχή είναι αρκετά επίπεδη, όπως το μεγαλύτερο μέρος του ουκρανικού εδάφους· με εξαίρεση τη χερσόνησο της Κριμαίας και των Καρπαθίων στα δυτικά. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει μεγάλη ηφαιστειακή δραστηριότητα και η θερμοκρασία σε αυτό το βάθος είναι αρκετά χαμηλή.

Κοιτάζοντας από την απόκρημνη δεξιά όχθη, που βρίσκεται ο τάφος του Τάρας Σεβτσένκο, αντίθετα στο ρεύμα του ποταμού Δνείπερου, υπάρχει στο βάθος η δεξαμενή και ο σταθμός παραγωγής ενέργειας.

Η παραπάνω εξήγηση λέει:. «Όπως κάθε άλλο ξύλο κάτω από παρόμοιες συνθήκες, υπεβλήθη σε φυσικές διεργασίες απανθράκωσης και απέκτησε σκούρο χρώμα.» Η επιστημονική αξία αυτής της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι αντικρούει την πεποίθηση, ότι σε αυτό το σημαντικό βάθος, οι ποτάμιες προσχώσεις μαρτυρούν για μια μακρά γεωλογική ηλικία του ίδιου του απανθρακωμένου κορμού της δρυός. Το θέμα είναι ότι αυτή η δρυς υλοτομήθηκε από ένα τσεκούρι· αυτό μπορεί να το παρατηρήσει κανείς εύκολα αρκεί να κοιτάξει μόνο την επιφάνεια της τομής. Ως εκ τούτου, η γεωλογική ηλικία του απανθρακωμένου κορμού της δρυός προσδιορίζεται από τη χρονική στιγμή της εμφάνισης μεταλλικών αξόνων στην περιοχή μας· η οποία δεν συνέβη περισσότερο από 3.000 χρόνια πριν. Έτσι, «η γεωλογική ηλικία του απανθρακωμένου κορμού της δρυός είναι τεχνογενής παράγων.»

Δεν χρειάζονται, λοιπόν, εκατομμύρια χρόνια, για να ταφεί ο κορμός αυτός της δρυός, σε βάθος 22 μέτρων (65 πόδια) και στο βάθος αυτό να απανθρακωθεί αυτός ο κορμός της δρυός.
 

«Βρέθηκε ένας απανθρακωμένος κορμός δένδρου δρυός.»
<http://www.creationism.org/greek/OakStumpUkraine_el.htm>

Κεντρική:  Ελληνικά
www.creationism.org