FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 18, No. 6 • Nov/Dec 2013, Pg. 1-3
Η μυστηριώδες καμπάνα που βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα (κάρβουνου)
Dave Woetzel,
(Συντομευμένο άρθρο)

Στο βιβλίο της Γένεσης, ο κατακλυσμός ήταν μια απόφαση κρίσης, η οποία στάλθηκε για να καταστρέψει τον αμαρτωλό πολιτισμό των ημερών του Νώε:
«Kαι ο Kύριος είδε ότι η κακία τού ανθρώπου πληθυνόταν επάνω στη γη, και όλοι οι σκοποί των συλλογισμών τής καρδιάς του ήσαν μόνον κακία όλες τις ημέρες. Kαι ο Kύριος μεταμελήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο επάνω στη γη· και λυπήθηκε στην καρδιά του. Kαι ο Kύριος είπε: Tον άνθρωπο που δημιούργησα θα τον εξαλείψω από το πρόσωπο της γης· από άνθρωπον μέχρι κτήνος, μέχρι ερπετό και μέχρι πουλί τού ουρανού· επειδή, μεταμελήθηκα ότι τους δημιούργησα». (Γένεση 6:5-7).
Θα μπορούσε κάλλιστα να περιλαμβάνει ολόκληρη την κατοικημένη περιοχή της πρώϊμης Γης (πιθανόν να ήταν μια ενιαία ήπειρος εκείνη την εποχή) όταν ήρθε πάλι στην επιφάνεια καθώς όλα τα ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότητας είχαν ξεχαστεί ή είχαν θαφτεί κάτω από τις μάζες των ιζηματογενών πετρωμάτων. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι δεν βρίσκουμε σχεδόν κανένα ίχνος του πολιτισμού εκείνης της μακράς διάρκειας ζωής της εποχής των πατριαρχών που αναφέρονται στην αρχή του βιβλίου της Γένεσης.

Στο κλασικό του άρθρο με τίτλο: Where are All the Human Fossils? «που είναι όλα τα ανθρώπινα απολιθώματα;» ο Snelling (1991) αξιολόγησε την πραγματικότητα από τον κατακλυσμό όπως π.χ. την ανθρώπινη κινητικότητα, την καταστροφική δύναμη των νερών του κατακλυσμού, και τη διαφορική αναστολή. Στη συνέχεια σημείωσε:
Όταν παίρνουμε όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψη, φαίνεται απίθανο ότι πολλοί από τους ανθρώπους οι οποίοι ήσαν παρόντες κατά τη στιγμή που τα νερά του κατακλυσμού ήρθαν ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι απολιθώματα. Ακόμα και αν μια χούφτα, ίσως μερικές χιλιάδες, διατηρήθηκαν, όταν ένας τόσο μικρός αριθμός διανέμεται μέσα από τη μεγάλη έκταση των κατακλυσμιαίων ιζημάτων, οι πιθανότητες κάποιου που βρισκόταν στην επιφάνεια είναι με μαθηματικούς υπολογισμούς πολύ, πολύ χαμηλές, πόσο μάλλον να βρεθεί από έναν επαγγελματία επιστήμονα ο οποίος θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη σημασία του και να το τεκμηριώσει σωστά.

Μια μεταλλική καμπάνα βρίσκεται σε ένα βαθύ ανθρακωρυχείο

Πολλές ιστορίες διατυπώθηκαν για την ανακάλυψη γιγάντιων σκελετών πριν από τον κατακλυσμό, πανάρχαιων αντικειμένων, ακόμα και για την ίδια την κιβωτό. Τυπικά, το αποτέλεσμα όλων αυτών των ιστοριών είναι απογοητευτικό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με σύνεση και αντικειμενικότητα όσον αφορά τις αξιώσεις αυτές. Είναι εύκολο, ακόμα και για εκπαιδευμένους επιστήμονες, να κάνουν λάθη παρατήρησης, ή να βγάλουν συμπεράσματα πάρα πολύ γρήγορα, όταν παρουσιάζεται ένα δραματικό εύρημα για την ενίσχυση των επιχειρημάτων τους.

Η ιστορική ακρίβεια του Λόγου του Θεού έχει αποδειχθεί πολλές φορές, και οι Χριστιανοί δεν χρειάζονται να έχουν αντικείμενα για να τεκμηριώσουν την πίστη τους. Η Βίβλος λέει, «Eπομένως, η πίστη είναι διαμέσου τής ακοής· η δε ακοή διαμέσου τού λόγου τού Θεού» (Ρωμαίους 10:17). Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρον να διερευνήσει κανείς ένα αρχαίο εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να παράσχει ενδείξεις για τον κόσμο πριν από τον κατακλυσμό. Επιδιώκουμε να δοξάζουμε τον Θεό με την εναρμόνιση της αποκάλυψης της αλήθειας της Γένεσης με την κατάλληλη επιστημονική έρευνα, με σκοπό να καταλάβουμε την αρχική δημιουργία Του.

   Ο Newton Richard Anderson και η καμπάνα

Μια τέτοια ανακάλυψη η οποία είναι άξια περαιτέρω μελέτης είναι μια καμπάνα που βρέθηκε ενσωματωμένη σε ένα παλιό κομμάτι άνθρακα από τον Newton Richard Anderson. Οι συνθήκες που περιβάλλουν αυτό το γεγονός και τις επακόλουθες έρευνες αυτής της καμπάνας από διάφορους φορείς που περιγράφονται στο παρόν, βασίζονται κυρίως σε μια καταγεγραμμένη συνέντευξή μου, του κυρίου Άντερσον στις 20 Ιανουαρίου, 2007, καθώς και σε μια τηλεφωνική συνομιλία στις 19 Μαΐου του 2013.

   Ο άνθρακας στη Δυτική Βιρτζίνια

Το 1940 ένας γείτονας που ονομαζόταν Carl Hoylman είχε παραδώσει ένα κομμάτι άνθρακα στην οικογένεια Anderson. Ο ίδιος διαπραγματεύτηκε με τους γαιοκτήμονες για να εξορύξει τον άνθρακα και αφού τα κατάφερε, το πούλησε και το παρέδωσε. Ο ασφαλτούχος άνθρακας βρίσκονταν στο Upshur County στη Δυτική Βιρτζίνια και χρονολογείται από την Λιθανθρακοφόρου Περιόδου και της εποχής της Πενσυλβάνιας, η οποία υποτίθεται ότι διήρκεσε από το 323.000.000 έως 298.000.000 χρόνια πριν (Ανώνυμος, 1997). Προφανώς, μια τέτοια ανακάλυψη όπως αυτή της καμπάνας θα δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα για τα εξελικτικά χρονοδιαγράμματα. Πώς είναι δυνατόν μια χάλκινη καμπάνα να βρεθεί μέσα σε ένα κομμάτι άνθρακα που σχηματίστηκε πριν ακόμα οι δεινόσαυροι εξελιχθούν;

   Η Ανάλυση της καμπάνας

Στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο 1963 - 1964, ένας άνδρας με το όνομα Μπόρις Bilas πήρε την καμπάνα στο τμήμα γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Delaware στο Wilmington, όπου αφού την μελέτησε στη συνέχεια την επέστρεψε. Επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την έρευνά του η καμπάνα ήταν χειροποίητη. Ο Άντερσον τελικά μετακόμισε στη Φλόριντα και έγινε καθηγητής της χημείας. Το 1973 παρακολούθησε την παρουσίαση, από τον Δρ John Morris του Ινστιτούτου Έρευνας για την Δημιουργία και έφερε την καμπάνα για να του την παρουσιάσει. Ο Morris ανέλυσε το τεχνούργημα αυτό στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα. Στη συνέχεια έγραψε ότι (Morris, 2010), «Η Ανάλυση της Πυρηνικής αντίδρασης διαπίστωσε ότι η καμπάνα αποτελείται κυρίως από χαλκό μαζί με ένα περίεργο μείγμα ψευδαργύρου. Ένας μικρός καθετήρας δεν έδειξε ίχνη υπολειμμάτων άνθρακα».

Το γεγονός ότι τα μεταλλουργικά δακτυλικά αποτυπώματα της καμπάνας είναι παράξενα, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, αν, πράγματι, η καμπάνα είναι απομεινάρι των χρόνων πριν από τον κατακλυσμό. Δεν είναι απαραίτητο να αναμένουμε ότι η καμπάνα πρέπει να ταιριάζει με οποιοδήποτε μείγμα των γνωστών, μετά τον κατακλυσμό μετάλλων. Το γλωσσίδι στο εσωτερικό της καμπάνας αποτελείται από σίδηρο και εξακολουθεί να ηχεί όμορφα. Στο Γένεση 4:22 διαβάζουμε ότι: «ο Θουβάλ-κάιν ήταν τεχνίτης χαλκού, κάθε εργαλείου από χαλκό και σίδερο». Τα δύο αυτά μέταλλα είναι προφανές ότι χρησιμοποιήθηκαν από τους τεχνίτες πριν από τον μεγάλο κατακλυσμό.

   Η εικόνα στην κορυφή της καμπάνας

Ο Άντερσον αφιέρωσε αρκετό χρόνο ερευνώντας το όμοιο με μορφή δαίμονα ειδώλιο που ήταν τοποθετημένο στην κορυφή της καμπάνας (Σχήμα 2), στέλνοντας το για έρευνα σε πολλά πανεπιστήμια. Ανακάλυψε ομοιότητες με τον Pazuzu, τον Βαβυλωνιακό Δαίμονα του ΝΔ ανέμου, και την ινδουιστική θεότητα Garuda. Τόσο ο Βαβυλωνιακός Δαίμονας όσο και το ειδώλιο στην καμπάνα έχουν ένα αποκαλυπτικό κέρατο στο κεφάλι τους (εν μέρει σπασμένο στο κουδούνι). Τα Στενά πρόσωπά τους είναι παράξενα ομοειδή. Η Garuda που (είναι ένα μεγάλο πουλί ή ένα ανθρωποειδές πουλί) μερικές φορές απεικονίζεται επάνω από τις καμπάνες, όπως η αιγυπτιακή φτερωτή θεά Ίσιδα.

   Ανακαλύπτοντας το ορυχείο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπήρχαν δύο κύριοι τύποι των διαδικασιών εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή κατά τη δεκαετία του 1940· η επιφανειακή εξόρυξη και η υπόγεια εξόρυξη. Εάν η φλέβα άνθρακα ήταν κοντά στην επιφάνεια (συνήθως σε μια επίπεδη τοπογραφία), θα είχε επικαλυφθεί από χώμα και βράχια και θα μπορούσε να αποκαλυφτεί και να γίνει η συλλογή του εύκολα. Εάν, όμως, η φλέβα του άνθρακα εισερχόταν σε μια πλαγιά, τότε έσκαβαν ένα φρεάτιο που ακολουθούσε τη φλέβα του άνθρακα για να μπορέσουν να κάνουν την εξόρυξη.

Αν ο άνθρακας είχε εξορυχθεί στην επιφάνεια, τότε θα ήταν περισσότερο λογικό ότι η καμπάνα θα μπορούσε να έχει πέσει σε μία εκτεθειμένη φλέβα άνθρακα.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ορυχείο βρισκόταν αρκετά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, εξανεμίζοντας σχεδόν την όποια πιθανότητα η ιστορία αυτή να έχει έστω κάποια ψήγματα αλήθειας! Πώς είναι δυνατόν ένα τεχνούργημα να βρεθεί σε μια υπόγεια φλέβα άνθρακα, εκεί που θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα λάσπης έτσι ώστε να γίνει μέρος ενός μεγάλου συμπαγούς στερεού μαύρου άνθρακα;

Ένα χάλκινο αντικείμενο θα μπορούσε να επιβιώσει εδώ και 4000 χρόνια από την εποχή του μεγάλου κατακλυσμού μέχρι σήμερα. Επιπλέον, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι, όταν ο πολιτισμός έφτασε στο τέλος εξαιτίας του κατακλυσμού, μία από τις καμπάνες της εποχής εκείνης που κατασκευάστηκαν πριν από τον κατακλυσμό θάφτηκε μέσα σε μια κινούμενη μάζα από συντρίμμια που θα γινόταν αργότερα άνθρακας, και τελικά θα κατέληγε χιλιάδες χρόνια αργότερα, στον Newton Richard Anderson.

   Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καλύτερο σενάριο για ένα τέτοιο τεχνούργημα πριν από τον κατακλυσμό θα ήταν να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που να έχουν τεκμηριωθεί επί τόπου από έναν επαγγελματία επιστήμονα. Επειδή όμως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, υποθέτουμε ότι η μυστηριώδης «καμπάνα που βρέθηκε μέσα σε ένα κομμάτι άνθρακα» είναι ίσως το καλύτερο δείγμα που έχουμε για ένα προκατακλυσμιαίο τεχνούργημα. Η ιστορία της ανεύρεσης αυτού του αντικειμένου, από τον Newton Άντερσον, μας πείθει ότι είναι ένας αξιόπιστος μάρτυρας. Η ποιότητα κατασκευής και η αυθεντικότητα της καμπάνας έχουν εξεταστεί. Η πιθανή θέση του αρχικού ορυχείου έχει ταυτοποιηθεί, ουσιαστικά αποκλείοντας αξιώσεις από τους κριτικούς ότι το τεχνούργημα είναι σύγχρονης προέλευσης.

Από την κοσμοθεωρία του δημιουργισμού, σίγουρα φαίνεται λογικό ότι η καμπάνα θα μπορούσε να είναι το έργο ενός πανάρχαιου τεχνίτη όπως ο Θουβάλ-κάιν (Γένεση 4:22). Αν και σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι οριστικό, έχει περισσότερο νόημα από ό,τι πιστεύουν ότι αυτό ανήκει στην εξαιρετικά απίθανη αλυσίδα των γεγονότων που παρουσιάζονται από τους κριτικούς. Είναι σαφές ότι μια καμπάνα που εναποτέθηκε σε ένα κομμάτι Λιθανθρακοφόρου άνθρακα παρουσιάζει μια σοβαρή πρόκληση για το εξελικτικό χρονοδιάγραμμα.


    αναφορές

Anonymous. 1997. Geological Map of West Virginia. West Virginia Geological and Economic Survey, p. 1.
(Ανώνυμος. 1997. Γεωλογικός Χάρτης της Δυτικής Βιρτζίνια. Δυτική Βιρτζίνια Γεωλογικών και Οικονομική Έρευνα, σ. 1.)

Fulmer, L.S. 2007. Report on polygraph examination. GenesisPark.com. Retrieved October 16, 2013, from www.genesispark.com/wp-content/uploads/2011/10/bell_polygraph.jpg
(Fulmer, LS 2007. Έκθεση για την εξέταση πολυγράφου. GenesisPark.com. Τεκμηριωμένη έρευνα 16 Οκτ 2013, από www.genesispark.com/wp-content/uploads/2011/10/bell_polygraph.jpg)

Hudson, G. 2010. The mystery of the bell found in coal. Gordon’s Blog. Retrieved October 15, 2013, from www.ecalpemos.org/2010/07/mystery-of-bell-found-in-coal.html
(Hudson, G. 2010. Το μυστήριο της καμπάνας που βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα. Blog Gordon 's. Τεκμηριωμένη έρευνα 15 του Οκτώβρη 2013, από www.ecalpemos.org/2010/07/mystery-of-bell-found-in-coal.html)

Lotz, C.W. 1970. Probable Original Minable Extent of the Coal Seams of the Redstone Coal. West Virginia Geological and Economic Survey. (USGS National Geologic Map Database, Product Description Page) Retrieved May 20, 2013, from http://ngmdb.usgs.gov/Prodesc/proddesc_42193.htm
(Lotz, CW 1970. Πιθανή Αρχική minable Έκταση των Άνθρακα φλέβες του Redstone Άνθρακα. Δυτική Βιρτζίνια Γεωλογική και Οικονομική Έρευνα. (USGS Εθνικός Γεωλογικός Χάρτης Database, προϊόντων Περιγραφή Page) Τεκμηριωμένη έρευνα 20 του Μαΐου του 2013, από http://ngmdb.usgs.gov/Prodesc/proddesc_42193.htm)

Morris, J. 2008. The Young Earth: The Real History of the Earth—Past , Present, and Future. Master Books, Green Forest, AR, p. 75.
(Morris, J. 2008. Η νεαρή Γη: Η πραγματική ιστορία της Γης-Παρελθόν, παρόν και μέλλον. Master Books, Green Forest, AR, σελ. 75.)

Morris, J. 2010. An amazing anomalous fossil. Acts & Facts 39(2):16.
(Morris, J. 2010. Ένα καταπληκτικό ανώμαλο ορυκτό Πράξεις & Γεγονότα 39 (2):. 16.)

Sharbaugh, N. 1997 Ammunition for Piercing the Armor of the Philosophy of Evolution. Norm Sharbaugh Ministries, Brownsburg, IN, p. 190.
(Sharbaugh, N. 1997 Πολεμοφόδια για τη διάτρηση θωράκισης της Φιλοσοφίας της Εξέλιξης. Norm Sharbaugh Υπουργεία, Brownsburg, IN, σ. 190.)

Snelling, A.A. 1991. Where are all the human fossils? Creation Ex Nihilo Technical Journal 14(1):28–33.
(Snelling, AA 1991. Πού είναι όλα τα ανθρώπινα απολιθώματα; Δημιουργία εκ του μηδενός Τεχνική Εφημερίδα 14 (1): 28-33.)
 

"Η μυστηριώδες καμπάνα που βρέθηκε σε ένα κομμάτι άνθρακα (κάρβουνου)"  (abridged)
(Originally published in "Creation Matters" as: Update on The Mysterious Bell Found in Coal)
<http://www.creationism.org/greek/CrsCmBellFoundInCoal_el.htm>

Κεντρική:  Ελληνικά
www.creationism.org