Creation Science Information & Links!
Psalmi 1, 51, 100 & 150
Psalms 1 • 51 • 100 • 150 - in Finnish (Suomi)
Psalmi 1

Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,   vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!   Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.   Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.   Sentähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa.   Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu.
 

Psalmi 51

Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi,   kun profeetta Naatan tuli hänen luokseen, sen jälkeen kuin hän oli yhtynyt Batsebaan.   Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden; pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden.   Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni.   Sillä minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina minun edessäni.   Sinua ainoata vastaan minä olen syntiä tehnyt, tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi; mutta sinä olet oikea puheessasi ja puhdas tuomitessasi.   Katso, minä olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä siittänyt.   Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden.   Puhdista minut isopilla, että minä puhdistuisin, pese minut, että minä lunta valkeammaksi tulisin.   Anna minun kuulla iloa ja riemua, että ihastuisivat ne luut, jotka särkenyt olet.   Peitä kasvosi näkemästä minun syntejäni, pyyhi pois kaikki minun pahat tekoni.   Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.   Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi.   Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä.   Minä tahdon opettaa väärille sinun tiesi, että syntiset sinun tykösi palajaisivat.   Päästä minut verenvioista, Jumala, minun autuuteni Jumala, että minun kieleni riemuitsisi sinun vanhurskaudestasi.   Herra, avaa minun huuleni, että minun suuni julistaisi sinun kiitostasi.   Sillä ei sinulle kelpaa teurasuhri, sen minä kyllä antaisin; polttouhri ei ole sinulle mieleen.   Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää.  Osoita armossasi hyvyyttä Siionille, rakenna Jerusalemin muurit.  Silloin sinulle kelpaavat oikeat teurasuhrit, polttouhrit ja kokonaisuhrit; silloin uhrataan härkiä sinun alttarillasi.
 

Psalmi 100

Kiitosuhri-virsi. Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa.   Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.   Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat.   Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten. Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä.   Sillä Herra on hyvä; hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja hänen uskollisuutensa polvesta polveen.
 

Psalmi 150

Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä hänen väkevyytensä taivaanvahvuuksissa.   Ylistäkää häntä hänen voimallisista teoistansa, ylistäkää häntä, sillä hänen herrautensa on suuri.   Ylistäkää häntä pasunan pauhulla, ylistäkää häntä harpuilla ja kanteleilla.   Ylistäkää häntä vaskirummuilla ja karkelolla, ylistäkää häntä kielisoittimilla ja huiluilla.   Ylistäkää häntä helisevillä kymbaaleilla, ylistäkää häntä kumisevilla kymbaaleilla.  Halleluja!
 


Psalms 1 • 51 • 100 • 150
http://www.creationism.org/finnish/saPs1_51_100_fi.htm

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org