Mahdoton Tehtävä: Monarkkiperhonen
Ron Lyttle    http://www.creationism.org/finnish/monarch_fi.htm
Monarkkiperhonen, tieteelliseltä nimeltä Danaus plexippus, on suuri, oranssinmusta perhonen, joka on yleinen monissa paikoin Pohjois-Amerikkaa. Se on kuuluisa vuotuisista muutoistaan ja poismuutoistaan Meksikon ja Kalifornian talvisille alueille, kts. National Geographic, osa 150, nro 2, elokuu 1976.

Monarkkiperhosen elämä alkaa munasta jonka täysi-ikäinen naaras munii yleisen mesisilkkiyrttikasvin lehdelle (Asclepias syriaca). Se on suunnilleen nuppineulan nupin kokoinen. Kun muna kuoriutuu 3-12 päivää myöhemmin, pienenpienellä kelta-, valko- ja mustaraitaisella, matomaisella larvalla, tai toukalla, on kahdeksan lyhyttä ja paksua jalkaa ryömimistä varten, ja suunosat jotka on suunniteltu lehtien pureskeluun, jota se tekee ahnaasti. Mesisilkkiyrtissä on valkoista, tahmeaa mahlaa joka on hyvin myrkyllistä muille eläimille, mutta se ei vaikuta toukkaan mitenkään muuten kuin että se tekee sen ruumiin hyvin myrkylliseksi linnun tapaisille saalistajille, jotka saattaisivat haluta syödä toukan välipalaksi. Ja linnut, jotka eivät ole mitään taliaivoja, tietävät jättää sen rauhaan.

Kun toukka syö ja syö, se kasvaa. Pian se kasvaa liian suureksi ihollensa, joten iho halkeaa ja ulos ryömii toukka uuden ja isomman ihon kanssa, jossa on tilaa kasvulle. Noin kahden viikon ajan toukka tekee seuraavaa: se syö lehtiä, kasvaa, luo ihonsa, syö lisää lehtiä, kasvaa enemmän, luo ihonsa. Se tekee tämän viisi kertaa.

Lopulta se lopettaa syömisen, etsii turvallisen paikan, laittaa roikkumaan ylösalaisin, punoo silkkikiinnikkeen, ja luo ihonsa vielä kerran. Tällä kertaa vanhasta ihosta ei astukaan ulos suurempi toukka, vaan tiivis paketti, jolla ei ole jalkoja ja silmiä, eikä nähtäviä ruumiinosia, nimeltään kotelo, suljettuna toiseen koteloon. Se ei ole monivärinen kuten toukka, vaan kirkkaanvihreä jossa on kullankeltaisia pisteitä.

Muuta liikettä ei voi havaita, mutta sisällä on paljon liikettä. Sydän yhä lyö, mutta muut sisäelimet muistuttavat vihreätä hyytelöä, kun koko massa muuttaa muotoaan täysin eri olennoksi. Vihreä väri tummenee, muuttuu ruskeaksi. Tietämättömälle tarkkailijalle olento voi vaikuttaa kuolleelta. Mutta vähitellen väri muuttuu kun kotelo muuttuu kirkkaammaksi, ja oranssit ja mustat alueet voidaan nähdä, eli aikuisen perhosen värit.

Lopulta, noin kahden viikon kuluttua, kotelo halkeaa auki, ja aikuinen perhonen tulee esiin. Sillä on kuusi pitkää jalkaa, suu joka on pitkä, kiemurainen putkikärsä, jota käytetään juodessa mettä kukista, ja kaksi paria kutistuneita siipiä, jotka laajentuvat nopeasti kun ruumista pumpataan nestettä niiden suoniin. Kun ne laajentuvat, perhonen tuulettaa niitä hitaasti eteen ja taaksepäin uusilla lentolihaksilla, kunnes ne ovat kuivat, joten täysin laajentuneet siivet ovat jäykät ja valmiit lentoa varten.

Pian perhonen pyrähtää taivaalle, ja se voidaan tavata jonkun kukkatarhasta, juomassa mettä sen suoristetulla kärsällä, tai lentämässä yläpuolella etsien itselleen paria, aloittaakseen koko kuvatun prosessin taas uudelleen alusta.


Sinun tehtäväsi evoluutionistina, jos otat tehtävän vastaan, on selittää MITEN yläpuolella kuvattu muunnos voi MAHDOLLISESTI olla kehittynyt sattumalta, geneettisten virheiden kautta, ILMAN TARKOITUSTA, ILMAN ÄLYKKYYTTÄ luomisprosessissa, vain luonnonvalinnan ohjaamana, kuten että joku alkeellinen siivetön olento olisi vähitellen kehittynyt lentäväksi perhoseksi.

Mitkä vaiheet esitetystä prosessista, nimeltään täydellinen muodonmuutos, voit laittaa hetkiseksi syrjään koska ne sattumat eivät ole vielä tapahtuneet? Jos yksi ainoa entsyymi puuttuu, miten muutos muna-toukka-kotelo-aikuinen tapahtuu? Kaikkien osien täytyy olla läsnä ja toimivia, oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä, tai muuten olento kuolee. Ne kaikki toimii, tai mikään niistä ei toimi.

Älä vaan anna minulle jotain “se on vaan niin”-tarinaa; haluan tieteellisesti päteviä selityksiä joista geneetikko ei heti puhkeaisi nauruun. Ja äläkä kutsu sitä ”Luonnon ihmeeksi”, ellet ole valmis tunnustamaan älykästä, luovaa suunnittelua jumalassa, jota kutsut Luonnoksi. … Tämä artikkeli EI itsetuhoudu.
 

"Mahdoton Tehtävä: Monarkkiperhonen"
<http://www.creationism.org/finnish/monarch_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org