Mars Global Surveyor-Avaruusluotain Vahvistaa Luomiskertomuksen !
Viimeaikaisten Planetaaristen Magneettikenttien Alkuperät
D. Russell Humphreys, Ph.D.  (Otettu: Creation Matters - Vuosikerta 4, Nro. 3 - 1999)
http://wwwcreationism.org/finnish/MarsSurveyor_fi.htm

Marsia kiertävä avaruusalus, Mars Global Surveyor, on vahvistanut taas yhden ennustuksen Humphrey:n “hullusta teoriasta koskien planeettojen magneettikenttien alkuperää” !

Joulukuun 1984 CRSQ-artikkelini1 johtopäätöksessä (sivulla 147), otin riskin ja tein useita ennustuksia teoriani pohjalta. Ennustusnro 3 [ja allaolevat osat yhtälöt (30) ja (31)] liittyivät Uranuksen ja Neptunuksen magneettikenttien vahvuuteen, mitkä Voyager II myöhemmin vahvisti.2,3

Tein kuitenkin muitakin hätäisiä ennustuksia siinä 1984 vuoden artikkelissa. Ennustus 2, joka vaatii Merkuriuksen magneettikentän uudelleenmittauksen, jotta voidaan havaita sen muutaman prosentin heikkeneminen, on vielä suorittamatta tällä hetkellä. Ennustus nro 1 meni näin:  Merkuriuksen tai Marsin vanhemmissa magmakivissä pitäisi olla luonnollista jäännösmagnetismia, kuten on laita Kuun kivien kanssa.

”Luonnollinen jäännösmagnetismi” tarkoittaa kivimagnetismia, joka on Marsin ennen voimakkaan (ja nykyään olemattoman) planetaarisen magneettikentän aiheuttamaa. Ajattelin että joudun odottamaan miehitettyä tutkimusretkeä, jotta saamme kivinäytteitä laboratoriokokeita varten. Mutta Mars Global Surveyor-avaruusluotain teki sen ”reilusti edellä aikaansa” ! Kun tämä avaruusalus kiersi lähellä Marsin pintaa, sen magnetometrit dokumentoivat vahvaa magnetismia Marsin pintakivissä. Itseasiassa, näistä magnetisoiduista kivistä löytyi raidoittain vuorottelevaa magneettista napaisuutta, muistuttaen läheisesti magneettisia ”raitoja” maapallon merenpohjissa.4

Syy, minkä takia tämä ennustus on tärkeä, on että minun teoriani vaati todisteita aiemmasta vahvasta magneettikentästä Marsissa. Evoluutiomaiset dynamo-teoreetikot olivat epävarmoja vaatiko heidän teoriansa aikaisemman magneettikentän Marsissa, vahvan tai ei, joten he eivät tehneet sellaista ennustusta minun tietääkseni. Mutta minun teoriani mukaan tätä asiaa ei voinut kiertää. Näin, jos minun teoriani oli oikein, luomisen jälkeen kivissä, jotka jäähtyivät muutamassa vuosisadassa, pitäisi olla vahva magneettikenttä. Näyttää siltä, että asia on näin.

Kolme eläköönhuutoa NASA:lle; he käyttivät ainakin osittain verorahoja vahvistaakseen lisää luomisopin mukaista alkuperäkäsitystä !

    Lähteet

1 Humphreys, D.R. 1984. The creation of planetary magnetic fields. CRSQ Creation Research Society Quarterly 21(3):140-149. http://www.creationresearch.org/crsq/articles/21/21_3/21_3.html
2 Humphreys, D.R. 1990. Good news from Neptune: the Voyager II magnetic measurements. Creation Research Society Quarterly 27(1):15-17.
3 See also ICR Impact No. 203, May 1990. "The Earth's Magnetic Field Is Young" http://www.icr.org/article/371/
4 Connerney, J.E.P., et al. 1994. Magnetic lineations in the ancient crust of Mars. Science 284(5415):794-798. See also “Signs of plate tectonics on an infant Mars” by R.A. Kerr on p. 719 of the same issue.

Tri Humphreys on vanhempi fyysikko Sandia National Laboratories:ssa, on lautakunnan jäsen Creation Research Society:ssa, ja on johtaja Creation Science Fellowship:ssa, Albuquerque, USA.

"Mars Global Surveyor-Avaruusluotain Vahvistaa Luomiskertomuksen !"
<http://www.creationism.org/finnish/MarsSurveyor_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org