FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 16, No. 2 • Mar/Apr 2011, Pg. 12
Lämpimät Silmät Ovat Paremmat
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Kaikkialla luonnossa, voimme nähdä lukemattomia esimerkkejä eläimistä, jotka sopivat täydellisesti niiden elinympäristöihinsä. 1. Mooseksen kirja raamatussa opettaa, että Jumala loi jokaisen elävän olennon tarkoituksella.

Todellinen ihme ihmeiden joukossa ovat miekkakalat. Nimittäin, selkärankaisten olentojen aivot ja silmät eivät toimi kovin hyvin todella kylmissä lämpötiloissa, mutta miekkakalat muodostavat poikkeuksen tähän sääntöön.

Näille suurille valtamerisaalistajille ei tuota ongelmaa metsästää jopa 300 metriä syvässä kylmässä vedessä. Miekkakaloilla on hyvin erikoistunut lämmitysjärjestelmä nimeltä ”lämmitinelin”, joka sijaitsee yhden lisäokulaarilihaksen sisällä, joita sillä on molempien silmien takana.

Tässä elimessä on verisuonia, jotka kuljettavat lämmintä verta suoraan verkkokalvoihin ja aivoihin, lämmittäen molempia jopa 10-15 °C astetta ympäröivän veden lämpötilän yli ja säilyttäen johdonmukaisen lämpötilan 19-28 °C asteen välillä. Tutkimukset ovat osoittaneet että tämä kohotettu lämpötila mahdollistaa väliaikaisesti 7-12 kertaa korkeamman erottelukyvyn, kuin mitä silmillä olisi ympäröivässä lämpötilassa, mahdollistaen havaita ja ajaa takaa nopeastiliikkuvaa saalista kuten kalmareita.

Jos voit, pyytäisin selittämään, miten tällainen nerokas suunnittelu olisi voinut syntyä sattumalta.

    Lähdeluettelo

1. Fritsches, K.A., R.W. Brill, and E.J. Warrant. 2005. Warm eyes provide superior vision in swordfishes. Current Biology, 15:55–58.


Tri O’Quinn on podologi, jolla on fysiologian maisterin tutkinto. Tämä kirjoitelma on osa sarjaa, jonka hän on kirjoittanut kuvatakseen suunnittelun ihmeitä, joita voimme nähdä kaikkialla ympärillämme.
 

"All by Design - Lämpimät Silmät Ovat Paremmat"
(Originally published in "Creation Matters" as: Warm Eyes Are Better)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmWarmEyes_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org