FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 15, No. 5 • Sep/Oct 2010, Pg. 12
Punkin Pakkasneste
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Evoluutioteoria yrittää turhaan selittää elämän mysteerejä ja luonnollista maailmaa ilman Kaikkivaltiasta. Evoluutionistit sanovat jokaisesta biologisesta järjestelmästä, että se on ”kehittynyt”. Tämä on heidän tapansa yrittää selittää yksinkertaisilla termeillä jotain, joka on liian monimutkaista ja täydellistä ollakseen sattumanvaraista, ja joka itseasiassa ei ole voinut syntyä puhtaan sattuman kautta.

Tarkastellaanpa hetki kylmän ilmaston niveljalkaista, Ixodes scapularism:ta (mustajalkainen punkki tai peurapunkki), joka talvehtii Amerikan kollisosassa ja ylemmässä keskilännessä. Sillä on hallussaan erityistä pakkasnestettä nimeltä glykoproteiini IAFGP:ta, jota kiinnittyy solun sisäisten ja ulkoisten jääkiteitten pinnalle, kun lämpötilat tippuvat jäätymispisteen alapuolelle. Tämä rajoittaa näiden jääkiteitten kasvua, estäen niitä kasvamasta liian isoksi tai epäjärjestyneellä tavalla, suojaten näin punkin soluja repeämästä.

Mistä punkit tiesivät että ne tarvitsevat tätä pakkasneste-glykoproteiinia, ja miten ne saivat sitä ? Itseasiassa, samanlaisia pakkasnesteproteiineja on tunnistettu yli 55 maaniveljalkaislajissa, joihin kuuluu hyönteisiä, hämähäkkejä, punkkeja ja juoksujalkaisia.

Vielä hämmästyttävämpää on se, että yksi tautia aiheuttavista bakteereista, joita nämä punkit usein levittävät, Anaplasma phagocytophilum, itseasiassa omistaa kyvyn tuottaa korkeampaa geeni-ilmentymistä pakkasneste- glykoproteiinille, mikä viittaa keskinäiseen suhteeseen parantaakseen näiden kahden lajin selviytymistä kylmässä säässä.

Sellainen hyödyllinen vuorovaikutus ja geneettinen koodaus, joka on välttämätöntä onnistuneen ja erityisen keskinäisen suhteen varmistamiseksi, ei ole voinut kehittyä sattumalta ajan myötä. Sellaisten biologisten järjestelmien olemassaolo, missä on mukana lajien välistä keskinäistä suhdetta, antaa uskottavuutta Luojan olemassaololle.

    Lähdeluettelo

Neelakanta, G., H. Sultana, et al. 2010. Anaplasma phagocytophilum induces Ixodes scapularis ticks to express an antifreeze glycoprotein gene that enhances their survival in the cold. J. Clin. Invest. 120(9):3179–3190.
 


Tri O’Quinn on podologi, jolla on fysiologian maisterin tutkinto. Tämä kirjoitelma on osa sarjaa, jonka hän on kirjoittanut kuvatakseen suunnittelun ihmeitä, joita voimme nähdä kaikkialla ympärillämme.
 

"All by Design - Punkin Pakkasneste"
(Originally published in "Creation Matters" as: Tick Antifreeze)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmTickAntifreeze_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org