FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 16, No. 5 • Sep/Oct 2011, Pg. 10
Rotan Myrkky
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Raamattu opettaa että Herra Jumala loi kaikki eläimet ja että Hän huolehtii niiden tarpeista. Sen takia Hän on varustanut jokaisen olennon asioilla, mitä se tarvitsee selviytyäkseen.

Afrikkalainen harjarotta, Lophiomys imhausi, ei muodosta poikkeusta tähän periaatteeseen. Osoittautuu että nämä rotat maistuvat hyvältä, ainakin sakaalien ja villikissojen mielestä, jotka jakavat elinympäristönsä niiden kanssaan. Näillä rotilla on kuitenkin hallussaan ovela temppu. Ne pureskelevat myrkyllisen afrikanvahapensaan kaarnaa ja kuolaavat sen jälkeen vaahtomaista seosta niiden erityisten mustavalkoisten harjakarvojen päälle, joita niillä on kyljissä.

Tässä kaarnassa oleva myrkky on tarpeeksi vahvaa tappamaan norsun, lisäksi alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä nuoliensa päällystämiseen. Jos saalistaja tekee sen virheen, että hän hyökkää harjarotan kimppuun, tämä jähmettää itsensä ja kääntää sen kylkensä kohti hyökkääjää. Sen karvoissa on tuhansia erityisesti suunniteltuja mikroskooppisia huokosia, jotka imevät myrkkyä itseensä niinkuin kynttilän sydänlangat vahaa. Jokainen tämän jyrsijän kylkiin ohjatuista puremista jää todennäköisesti saalistajan viimeiseksi. Ja tämän lisäksi, rotat ovat itse täysin vastustuskykyisiä tälle tappavalle myrkylle !

Kuka opetti näitä kiehtovia jyrsijöitä pureskelemaan juuri tämän tietyn pensaan kaarnaa, ja levittämään siitä kuolaseosta juuri näiden tiettyjen karvojen päälle ? Kuka suunnitteli nämä sydänlangan tapaiset karvat näin erikoisella tavalla, ja ohjelmoi rotan aineenvaihdunnan ja käytöksen tekemään myrkyn vaarattomaksi itselleen ? Älkäämme lukeko tätä evoluutioteorian pelkän sattuman ansioksi, vaan pikemminkin viisauden ansioksi, jota Mahtava Luoja osoittaa.

    Lähdeluettelo

Kingdon, J., et al. 2011. A poisonous surprise under the coat of the African crested rat. Proc Royal Society B: Biol Sci. Published online before print August 3, 2011, doi:10.1098/rspb.2011.1169.

Morelle, R. (2011, August 3). African crested rat uses poison trick to foil predators. BBC News. Retrieved October 27, 2011, from www.bbc.co.uk/news/science-environment-14366481

Image from:  Lophiomys imhausi, 1866, from Nouvelles Archives du Muséum d'histoire Naturelle (US public domain, Wikimedia Commons)


Tri O’Quinn on podologi, jolla on fysiologian maisterin tutkinto. Tämä kirjoitelma on osa sarjaa, jonka hän on kirjoittanut kuvatakseen suunnittelun ihmeitä, joita voimme nähdä kaikkialla ympärillämme.
 

"All by Design - Rotan Myrkky"
(Originally published in "Creation Matters" as: Rat Poison)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmRatPoison_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org