FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 15, No. 6 • Nov/Dec 2010, Pg. 12
Täydellinen Ajoitus
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

On olemassa lukemattomia esimerkkejä uskomattomista fyysisistä ominaisuuksista, mitä elävät olennot käyttävät pysyäkseen hengissä. Evoluutioteoria opettaa että nämä erikoisominaisuudet kehittyivät sattumalta, että ne ovat syntyneet satunnaisten geneettisten mutaatioiden kautta miljoonien vuosien aikana. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Tasmanianjuovapussimäyrä on keskikokoinen ja lämminverinen (tasalämpöinen) australialainen pussieläin, joka elää Victoria:ssa ja Tasmania:ssa. Kuten toiset pussieläimet, vastasyntyneet tasmanianjuovapussimäyrät viettävät elämänsä ensimmäiset viikot emojensa pusseissa, imetyksessä ja kasvamassa. Mielenkiintoista on se, että nämä eläimet syntyvät ilman kykyä säädellä ruumiidensa lämpötilaa. Periaatteessa ne syntyvät kylmäverisinä eli vaihtolämpöisinä, ihan niinkuin matelijat ja sammakkoeläimet.

On tehty tutkimuksia, joissa mitataan näiden mäyrien aineenvaihduntanopeuksia eri lämpötiloissa ja ikäisinä, sekä noradrenaliinin vaikutuksen alla että ilman, jotta saadaan selville milloin nämä pussieläimet pystyvät alkaa säätäämään ruumiin lämpötilaansa ja muuttuvat vaihtolämpöisestä tasalämpöiseksi.

Tutkijat ovat saaneet selville, että nämä mäyrät pystyvät alkaa säätämään ruumiin lämpötilaansa seitsemän viikon ikäisinä ja tulevat täysin tasalämpöisiksi kahdeksan viikon ikäisinä. Muuten, näiden mäyrien tasalämpöisyyden kehitys sattuu tapahtumaan täsmälleen samaan aikaan kun niiden turkinkin kehitys, joka on täysin kehittynyt kahdeksan viikon ikäisenä, juuri ajoissa kun nuoret mäyrät lähtevät emojensa pusseista.

Evoluutioteorialla ei ole mitään selitystä sille, miten eläimen aineenvaihdunta voi kehittyä vaihtolämpöisestä tasalämpöiseksi, muuta kuin, että ”se kehittyi”. Eikö olisi paljon viisaampaa vain yksinkertaisesti tunnustaa Luojamme mahtava käden jälki kun näemme sen ?

    Lähdeluettelo

Ikonomopoulou, M.P. and R.W. Rose. 2006. The development of endothermy during pouch life in the eastern barred bandicoot (Perameles gunnii), a marsupial. Physiol. Biochem. Zool. 79(3):468–73.


Tri O’Quinn on podologi, jolla on fysiologian maisterin tutkinto. Tämä kirjoitelma on osa sarjaa, jonka hän on kirjoittanut kuvatakseen suunnittelun ihmeitä, joita voimme nähdä kaikkialla ympärillämme.
 

"All by Design - Täydellinen Ajoitus"
(Originally published in "Creation Matters" as: Perfect Timing)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmPerfectTiming_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org