FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 9, No. 2 • Mar/Apr 2004, Pg. 10
Luonnon Omat Kaiuttimet
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Laulukaskaiden äänekkäät soidinäänet ovat tuttu ääni kevätiltaisin. Tiedemiehille niiden äänentuottojärjestelmä on oikea tekniikan ihme. Parhaiten tunnettu esimerkki on australialainen laulukaskaslaji, joka on maailman äänekkäin tunnettu hyönteinen.

Uroslaulukaskaat laulavat antaumuksella joka ilta, toivoen houkuttelevansa naaraita. Uroksilla on vatsan ympärillä joustava ja kaikuisa rakenne nimeltä tymbaali, joka tuottaa sarjan teräviä naksahduksia 4,3 kilohertsin taajuudella, muodostaen näin laulukaskaan laulun. Jokainen naksahdus tuottaa laulukaskaan vatsassa korkeita äänenpaineita, jopa 158 desibelin äänenvoimakkuuteen saakka.

Laulukaskaan vatsa sisältää suuren kaikuisan ilmapussin sekä suuren ja ohuen tärykalvoparin, mitkä yhdessä säteilevät ääntä ulos sen vartalosta. Näitä tärykalvoja peittävät säädettävät levyt. Säätämällä vatsan pituutta ja tärykalvosuojien asentoa, laulukaskaat voivat hienosäätää niiden vatsavärähtelynsä tarkalleen 4,3 kilohertsin taajuuteen, samaan mitä tymbaalit tuottavat. Tämän kautta voidaan tuottaa korkealaatuista laulua, joka todennäköisemmin houkuttelee naaraita puoleensa.

Edellämainitut asiat muodostavat suuren ongelman evoluutioteorialle. Näissä rakenteissa nähtävä monimutkainen suunnittelu ja niiden toiminnot eivät olisi voineet kehittyä asteittain miljoonien vuosien aikana, kuten evoluutioteoria opettaa. Minkä tahansa osan keskeneräinen kehitys tekisi uroslaulukaskaan laulukyvyttömäksi, ja näin sen olisi mahdotonta houkutella itselleen kumppaneita, mikä johtaisi välittömään sukupuuttoon.

Niille, jotka epäilevät omaa alkuperäänsä, laulukaskas todistaa äänekkäästi suunnitellun luomisen puolesta, niinkuin on kirjoitettuna raamatussa.

    Lähdeluettelo

Bennet-Clark, H.C. 1998. How cicadas make their noise, Scientific American, 278:58-61.


Tri O’Quinn on podologi, jolla on fysiologian maisterin tutkinto. Tämä kirjoitelma on osa sarjaa, jonka hän on kirjoittanut kuvatakseen suunnittelun ihmeitä, joita voimme nähdä kaikkialla ympärillämme.
 

"All by Design - Luonnon Omat Kaiuttimet"
(Originally published in "Creation Matters" as: Nature’s Loudspeakers)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmLoudSpkrs_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org