FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 14, No. 6 • Nov/Dec 2009, Pg. 12
Katsoen Evoluutioteoriaa Avoimin Silmin
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Evoluutioteoria opettaa että luonnonvalinta säilyttää ainoastaan ne geneettiset mutaatiot, jotka ovat hyödyllisiä kunkin lajin eloonjäämisen kannalta. Kuitenkin, kuten tulemme näkemään, evoluutioteoria ei pysty selittämään niitä lukemattomia biologisia ihmeitä, joita löytyy kaikkialta luonnosta.

Koska näkyvyys veden alla on melko rajallinen, evoluutioteoria ehdottaa että kaloilla olisi ollut kehittyessään huono näkökyky, että ne olisivat turvautuneet sen sijaan muihin aisteihin. Valitettavasti evoluutioteorian kannalta, hailla on ainutlaatuinen näköaisti. Niiden silmät ovat suunniteltu erinomaiseen näkökykyyn eri valo-, väri- ja etäisyysolosuhteissa. Hain pupilli pystyy laajentumaan ja supistumaan nopeasti, mukautuen nopeasti eri valon tasoihin eri syvyyksissä. Johtuen monista sauva- (ja tappisoluista), hain silmät ovat vähäisessä valaistuksessa 10 kertaa herkemmät kuin meidän silmämme.

Kaikista merkittävin on rakenne, joka löytyy hain verkkokalvon takaa, jollaista tapaa vain yöeläimillä kuten kissoilla - nimeltä Tapetum lucidum. Kun valo läpäisee hain verkkokalvon, tämä rakenne heijastaa sen takaisin ulos, ja stimuloi näin verkkokalvoa uudestaan, mahdollistaen erinomaisen näkökyvyn jopa yöllä. Valoisammissa olosuhteissa, mustaa väriainetta sisältävät erityissolut peittävät tämän ”peilin”, estäen valotasoja muodostumasta liian voimakkaiksi silmille. Miten tällainen näin täydellisen käytännöllinen ja nerokas rakenne olisi voinut kehittyä sattumalta ja vaiheittain ?!

Raamattu opettaa että täydellisen viisas Luoja loi kunkin elävän olennon lajinsa mukaan, antaen jokaiselle lajille kaikki erityisominaisuudet, mitä se tarvitsee. Sen takia ei pitäisi olla yllätys kun luonto näyttää meille asioita, mitä evoluutioteoria ei pysty selittämään. Sitä mukaa kun tieteen ymmärrys biologiasta kasvaa, kertyy myös todisteita, mitkä tukevat raamatun erittäin järjestyksellistä ja tarkasti suunniteltua luomista.

    Lähdeluettelo - Bibliography

Maniguet, X. 1992. The Jaws of Death: Shark as Predator, Man as Prey. (Translated by David A. Christie). Crescent Books, Avenel, NJ, pp. 54–85.

    Toimittajan kommentti - Figure caption:
A white-tip shark (Triaenodon obesus). Image ID: reef0724. Photographer: Dr. Dwayne Meadows.
Courtesy of the National Oceanic and Atmospheric Administration/Department of Commerce.
 

"All by Design - Katsoen Evoluutioteoriaa Avoimin Silmin"
(Originally published in "Creation Matters" as: Looking at Evolution with Open Eyes)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmLookingAtEvol_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org