FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 13, No. 4 • Jul/Aug 2008, Pg. 10
Täydellisyyden Silmä
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Olipa kyse sitten entsyymien katalysoimista biokemian reaktioista, lisääntymisstrategioista, tai elävien olentojen fyysisistä erityisominaisuuksista, biologiset järjestelmät joille elämä perustuu, ovat kaikki tai ei mitään-järjestelmiä, joko ne toimivat täydellisesti ensimmäisestä päivästä lähtien ja mahdollistavat elämän, tai ne estävät sen, mihin riittää yksikin järjestelmävika.

Haukat saalistavat pienempiä lintuja. Ne pyydystävät niitä ilmasta nopeuksissa, jotka voivat lähestyä 300 km/tunnissa. Tämä vaatii sekä terävää näkökykyä että silmänpinnan, joka pysyy puhtaana ja liukkaana jopa suurissakin nopeuksissa. Haukoilla on kolmas silmäluomi, jota kutsutaan vilkkuluomeksi, joka pyyhkäisee usein ja nopeasti sen sarveiskalvon yli.

Haukoilla on vilkkuluomen etureunassa sidekudostaite, nimeltään reunapunos. Reunapunoksessa on pitkin pintaa lukemattomia hiuksen kaltaisia rakenteita, eli mikrovilluksia, jotka toimivat ikäänkuin mikroskooppisina pölyhuiskina, jotka keräävät kyynelfilmiä ja pienhiukkasjäännettä, ja lakaisevat niitä laajennettuihin kärkiin, mitkä sitten tyhjentävät itsensä kyyneljärjestelmään.

Haukoilla on myös erityinen rauhanen, nimeltään Harderin rauhanen, joka sijaitsee vilkkuluomen pohjassa. Tämä erityisrauhanen voitelee silmän pintaa hyvin tahmealla ja haihtumisvastaisella liuoksella, ja estää näin tuulen haihduttamasta kyynelfilmin silmän pinnalta.

Tämän kaltaiset hyvin erikoistuneet piirteet haukan silmissä, sekä sen tavaton näkökyky ja hurja nopeus, ne kaikki täytyy olla asetettuna täydellisesti paikoilleen, jotta nämä linnut voivat pysyä hengissä. Osittain kehittyneet ominaisuudet eivät toimisi tasolla, mikä vaaditaan näiden lintujen eloonjäämiseen, mikä todistaa vahvasti niiden vaiheittaista kehitystä vastaan.


    Lähdeluettelo - Bibliography

Schwab, I.R. and D. Maggs. 2004. The falcon’s stoop. Br. J. Ophthalmology 88:4.

    Toimittajan kommentti - Figure caption:
Peregrine Falcon, Falco peregrinus. Photo by Kevin Law. Licensed under Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 License (cc-by-sa-2.0).
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Peregrine_Falcon_profile_shot.jpg
 

"All by Design - Täydellisyyden Silmä"
(Originally published in "Creation Matters" as: Eye of Perfection)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmEyeOfPerfection_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org