FROM:  Creation Research Society   
www.creationresearch.org
Creation Matters  • Vol. 15, No. 1 • Jan/Feb 2010, Pg. 12
Karhun Tarpeet
All by Design,
Dr. Jonathan C. O'Quinn

Raamattu opettaa että Jumala loi kaikki elävät olennot lajinsa mukaan. Voimme turvallisesti olettaa, että Jumala on varustanut elävät olennot taidoilla ja kyvyillä, mitä kukin tarvitsee selviytyäkseen. Pitäen tämän mielessä, tarkastellaanpa lähemmin mustakarhua.

Tyypillisen talviunikauden aikana, mustakarhun monet fyysiset prosessit vähentyvät huomattavasti, jolloin se ei syö eikä juo ollenkaan, mutta käyttää rasvaa sen pää-energianlähteenään. Talviunen aikainen vähentynyt lihastoiminta ja pitkäaikainen nälkiintyminen pitäisi aiheuttaa vakavaa lihassurkastusta ja siitä seuraten voimien menetystä. Omituista kyllä, karhussa ei tapahdu merkittävää rasvattoman kehonmassan menetystä talviunen aikana, poislukien maitoa erittävät naaraat, jotka kokevat vaatimattoman 4-10 % lihasproteiinin menetyksen.

Yksinkertainen ja ihmeellinen tosiasia on se, että tämä prosessi tapahtuu automaattisesti, niin että mustakarhun ei tarvitse edes ajatella koko asiaa. Loogisesti päätellen näin monimutkainen, täydellinen ja itseäänsäätelevä biologinen järjestelmä ei ole voinut kehittyä asteittain tai sattumalta.
 

    Lähdeluettelo - Bibliography
Fedorov, V.B., A.V. Goropashnaya, et al. 2009. Elevated expression of protein biosynthesis genes in liver and muscle of hibernating black bears (Ursus americanus). Physiol. Genomics 37:108–18.

    Toimittajan kommentti - Figure caption:
Black bear.  Photo (WO1927-28) by Mike Bender.
Courtesy of U.S. Fish and Wildlife Service.
 

"All by Design - Karhun Tarpeet"
(Originally published in "Creation Matters" as: The Bear Necessities)
<http://www.creationism.org/finnish/CrsCmBearNecessit_fi.htm>

Pääsivu:  Suomi
www.creationism.org