Verkoolde Stronk van een Eik Gevonden
http://www.creationism.org/dutch/OakStumpUkraine_nl.htm
©2007   by Yuri Petetsky
Een interesante vondst is ontdekt in het hart van de Oekraïne, in de Cherkasy regio, nabij de stad Kaniv (100 km ten zuidwesten van Kiev), de rustplaats van de bekende Oekraïense dichter Taras Shevchenko.
In 1967 tijdens de constructie van de fundatie put voor Kanivska hydro-elektrische kracht centrale werd de stronk van een eik gevonden in alluviaal zand op een diepte van 22 meter.

Het landschap is redelijk vlak, net zoals het grootste deel van het Oekraïense gebied, met uitzondering van het Krim schiereiland en de Karpaten in het westen. Er is dus weinig vulkanische activiteit en de temperatuur op deze diepte is laag.

Uitzicht vanaf de steile rechter oever, het graf van Taras Shevchenko, stroomopwaarts de Dnipro, het reservoir en de kracht centrale op de achtergrond.

De toelichting hierboven zegt: "Zoals elk ander stuk hout onder gelijke omstandigheden was het blootgesteld aan de processen van natuurlijke verkoling waaroor het zijn donkere kleur verkreeg. De wetenschappelijke waarde van dit bewijsstuk is de behoorlijke diepte van de vindplaats, het levert de ontkrachting van de aanname dat de diepte van alluviale afzettingen (afzetting door een rivier) getuigt van een hoge geologische leeftijd van die alluviale afzetting. Het punt is dat deze eik met een bijl is omgehakt, hetgeen duidelijk zichtbaar is op het oppervlak van het snijvlak. Daarom is de hoogte van de geologische leeftijd beperkt door de tijd van het verschijnen van metalen bijlen in ons gebied, hetgeen niet langer dan 3000 jaar geleden is geweest. Derhalve is de geologische leeftijd van de stronk niet hoger dan de technologische geschiedenis."

Er waren dus geen miljoenen jaren voor nodig om deze stronk te begraven op een diepte van 22 meter en te verkolen.

"Verkoolde Stronk van een Eik Gevonden"
<http://www.creationism.org/dutch/OakStumpUkraine_nl.htm>

Home:  Nederlands
www.creationism.org