Nemoguća misija: Kraljevski Leptir
by Ron Lyttle       (Prevela na hrvatski: Maria Eterovic)
http://www.creationism.org/croatian/monarch_hr.htm
Kraljevski leptir, naučno ime Danaus plexippus, jest veliki, narančasto-crni leptir koji je uobičajen u mnogim dijelovima Sjeverne Amerike. Poznat je po svojoj godišnjoj migraciji tamo i nazad iz Mexica i Californie gdje prezimi, pogledati časopis National Geographic, vol. 150, broj 2. kolovoz 1976.

Ovaj leptir započinje svoj život kao jajašce kojeg je položila odrasla ženka na listu običnog mliječnog korova, Asclepias syriaca. Ono je otprilike veličine glave pribadače. Kad se jajašce raspukne 3 do 12 dana kasnije, majušni žuto-bijeli, prošaran crnim prugama, crvu nalik, larva, ili katerpilar, ima osam pari zdepastih nogu kako bi mogao puzati okolo, i dijelove ustiju koji su stvoreni za žvakanje lišća, što ono proždrvljivo i čini. Ali jedu samo lišće mliječnog korova; niti jedna druga biljka ne dolazi u obzir. Sad, mliječni korov ima ljepljiv biljni sok koji je vrlo otrovan za druge životinje, ali uopće nema nikakav utjecaj na katerpilara, jedino što mu tijelo čini vrlo otrovnim drugim napastima, kao na primjer pticama koje bi voljele konzumirati katerpilara za doručak. A ptice, koje nisu baš bez mozga, znaju da je bolje ne dirati ih se.

I tako dok katerpilar jede i jede, ono raste. Uskoro postaje prevelik za svoju kožu, te se koža razdvoji a iz nje izađe katerpilar s novom i većom kožom gdje ima dovoljno mjesta za rasti. Naredna dva tjedna katerpilar to i radi: jede lišće, raste, odbacuje svoju kožu, jede još lišća, još više raste, odbacuje svoju kožu. Ovo će učiniti pet puta.

Napokon prestane jesti, pronađe zaštićeno mjesto, objesi se naglavačke, isprede si svileni dodatak te još jednom odbaci svoju kožu. Ali ono što ovog puta izađe iz stare kože nije više veći katerpilar, nego kompletan paket bez nogu i očiju, i bez vidljivih dijelova tijela, koje nazivamo pupa, spakirano u chrysalisu. Nije raznobojan kao katerpilar, nego je jarko zelen sa zlatno-žutim mrljama.

Više se nikakve aktivnosti ne mogu primjetiti, ali puno se toga unutra pokreće. Srce još uvijek kuca, ali ostali unutarnji organi podsjećaju na zelenkasti žele, a cijela se masa preoblikuje u potpuno novu tvorevinu. Zelena boja potamni, i postane smeđa. Neobavještenom promatraču cijeli ovaj paket može izgledati beživotno. Ali polako boja se promjeni kako chrysalisi postaju jasniji, a narančasta i crna područja postanu vidljiva, boje odraslog leptira.

Napokon, nakon otprilike dva tjedna, chrysalisi se razdvoje, i izlazi odrasli leptir. Ima šest dugačkih nogu, usta koja su kao dugačka smotana cijev proboscis koja služe kako bi dosegli nektar u cvijeću te ga pili, i dva para nabranih krila koja se brzo šire dok se tekućina iz tijela pumpa u njihove žile. Kako se ona šire, leptir ih polako pokreće naprijed i nazad s njihovim tek dobiven mišićima za letenje sve dok se ne osuše, tako da su potpuno raširena krila čvrsta, spremna za letenje.

Uskoro leptir odleprša u nebo, i može se naći u nečijem cvjetnom vrtu, kako pije nektar sa svojim smotanim proboscisom, ili leti nad glavama tražeći partnera kako bi nanovo otpočeo cijeli ovaj ciklus.


Vaš zadatak, kao evolucionista, ako je to što prihvaćate, jest objasniti KAKO se gore opisana pretvorba UOPĆE mogla razviti običnim slučajem, skupom genetičkih grešaka, bez SVRHE, te umiješanosti INTELIGENCIJE, vodeći se samo s preživljavanjem najjačih, kao nekakvo primitivno stvorenje bez krila koje je polako evoluiralo u leteći leptir.

Koji period iz gore navedenog procesa, koji se naziva potpunom metamorfozom, možete izostaviti na jedno vrijeme iz razloga što se određene greške još nisu dogodile? Kako može ova pretvorba da se dogodi ako samo i jedan jedini enzim nedostaje, kako jaje-koje postaje-larvom-koje postaje pupom-postaje-odraslim? Sve mora biti prisutno i fukcionalno, u pravo vrijeme i redoslijedu, ili će stvor uginuti. Ili sve djeluje ili ništa ne djeluje.

Ali mi molim vas nemojte dati “samo-tako” priču; ono što ja želim jeste naučno uvjerljivo objašnjenje kojem se genetičari ne bi smijali kao nečemu besmislenom. I nemojte to nazivati “Čudo prirode”, ako niste spremni prepoznati inteligentno, kreativno stvaranje boga kojeg vi nazivate Priroda….. Ovaj članak NEĆE se sam od sebe uništiti.

"Nemoguća misija: Kraljevski Leptir"
<http://www.creationism.org/croatian/monarch_hr.htm>Početna:  Hrvatski
www.creationism.org