Creation Science Information & Links!
Начало
Често задавани въпроси
Връзки
BG Статии
Книги
Картини
MP3
Видео

Afrikaans
العربية
Български
简体中文
繁體中文
Hrvatski
Čeština
Nederlands
English
Afrikaans
Arabic
Български
Chinese CS
Chinese CT
Croatian
Czech
Dutch
English
Français
Deutsch
Ελληνικά
עִבְרִית
Magyar
Indonesia
Latviešu
Norsk
Polski
French
German
Greek
Hebrew
Hungarian
Indonesian
Latvian
Norwegian
Polish
Português
Română
Русский
Српски
Slovenčina
Español
ภาษาไทย
Українська
isiZulu
Portuguese
Romanian
Russian
Serbian
Slovak
Spanish
Thai
Ukrainian
Zulu

 
    F A Q            Ver. 2.5
http://www.creationism.org/bulgarian/creationism_faq_bg.htm

Въпроси от най-различно естество се изпращат всяка седмица
Надяваме се, че ще отговорим на най-честите въпроси и предизвикателства,
които можете да срещнете, чрез тези често задавани въпроси (англ. FAQ)

   Луди ли сте?

Хмммм…. Трудно е да се каже.

   Как може да сте толкова невежи?

Срещали ли сме се преди?  Запомнете моля, че това е човекът другата страна, който (извинете, но) прави необосновани твърдения за един от нас, бидейки невежа или глупав.

   Не е ли това основният въпрос на теорията за сътворението: „Бог го казва, аз го вярвам, с това се приключва.”?

За някои хора е така, да. Но не може ли да твърдим, на свой ред, че за повечето хора основата на еволюционната теория е: „Учените го казват, аз го вярвам, с това се приключва.”?

   Кога ще престанете „да стоите срещу науката”?

Кога ще престанете - да биете съпругата си? С други думи, самият въпрос намеква нещо, което не е истина. Понякога малцинството от благонадеждни научни изследователи изказват теория, която по-късно се доказва да е вярна. На първо място ние не сме „срещу науката”.

Моля припомнете си, че основателите на модерната наука са били всичките привърженици на историята за сътворението, като например: Нютон, Кеплер, Паскал, Бойл, Галилей и много други. Тяхното разбиране, че има логичен Творец с Божествено естество, им дало основанието да търсят природните закони на Неговото творение и да се опитат да го мислят с Неговите мисли, следвайки Го. Ние правим същото днес, като приемаме, че живеем в една логически проектирана вселена. Идеята, че това, което виждаме около нас, е възникнало от Големият взрив по чиста случайност? Опонентите на еволюцията, уповаващи се на науката, биха спорили, че доказателствата категорично сочат друго.

   Ами динозаврите?

Простичко казано, те са живели едновременно с хората в продължение на хиляди години от нашето съществуване и изглежда са почти изчезнали преди настъпването на нашата нова ера. Не забравяйте, че думата „динозавър” е само на около 160 години. Легенди за опасни влечугоподобни създания, (другояче известни като дракони), са ни предавани от нашите предшественици от цяла Европа, от Китай и останалата част на Азия, от цяла Америка (Северна, Южна и Централна), запомнени са също и в Африка. Защо трябва всички тези легенди/истории (обхващащи всички обитавани континенти, забележете!) да се тривиализират и да се омаловажават, само за да се придаде автентичност на преходната теория за еволюцията? В науката е важно доказателствата да се отделят от интерпретацията. Доказано е, че тези огромни и опасни влечуги са съществували. Ние имаме кости, отбелязана история и отпечатъци от ходила; имаме точни доказателства. Интерпретацията (или вярването), че те всички са измрели преди милиони и милиони години е оспорвана между привържениците на теорията за сътворението и еволюционистите. И наличието на безброй истории от писаната човешка история за убиването на хора от дракони/динозаври и сдружаването ни, за да ги убиваме на свой ред (според други важни доказателства), е несъмнено на наша страна… като теорията за сътворението става все по-силна с всяка изминала година.

   Динозаврите не са ли изчезнали преди 65 милиона години?

Има добри доказателства, че земята е само на хиляди години.  Вижте BOOKS според д-р Акерман . „65 милиона години” е неотдавнашно изобретение на човешкия ум. Еволюцията ни предоставя въображаемо скривалище от нашия всемогъщ Създател. Тя твърди (теологически), че нашия Бог е слаб или несъществуващ. Не е ли така? Помислете какво твърди еволюцията за нашия произход. Дракони (от предния отговор) са били виждани и понякога са се борили с нашите прародители на всички обитавани ко Все пак светът е млад (Its a Young World After All).  нтиненти. Нашите прародители са били честни в записите си за забелязани огромни и опасни влечуги. Те са живели успоредно с човека. Хора са виждали динозаври. Безспорно, легендите по-късно са били украсени, но частицата истина, че човешки същества и динозаври (дракони) са живели по едно и също време остава точна. Те са обитавали различни места… но по едно и също време - докато динозаврите, в по-голямата си част са били докарани до изчезване. (Между другото, някои динозаври са все още живи.)

   4004 г. Пр.Хр. (Пр. н. е.) ... не може да бъде вярно!!

Имало е всъщност няколко различни версии на т.нар. „наука за сътворението”. Някои опоненти на еволюцията са склонни да приемат повечето от еволюционните интерпретации, но спират на мястото, където животът се появява от само себе си на първо място. Тези опоненти на еволюцията спорят за „първоначална причина” (или „Първа причина”), т.е. че „Някой”… катализира ранни събития, като еволюцията е била процес, използван след това, от този „Бог”. В www.creationism.org има връзки към няколко такива сайта, ако се интересувате. Но други креационисти, като тези, допринасящи за този сайт са продължили да се учат... и са достигнали до разбирането (или до вярването, както предпочитате), че наистина няма достатъчно акуратни научни доказателства, поддържащи еволюционната теория като цяло, и не е възможно Земята да е на повече от 10000 години. Това е сложно, но повечето от „младите изследователи на сътворението на земята” наистина вярват, че 4004 Пр. Хр. (Пр. н. е.) е вероятно съвсем близка до оригиналната дата на сътворението. Зная, че това звучи напълно смехотворно за тези, които вярват, че радиоактивните методи за датиране действително работят, съжалявам.

   40 дни и 40 нощи, наистина ли?

Всъщност в Битие, глава 7, е описано, че нивото на водата се е повишило по отношение на сушата за 150 дена и се е понижило в следващите 150 дена. Общото време на Големия Потоп е било около 1 година, това е времето от качването на семейството на Ной на ковчега до момента на слизането. Това е, което винаги е било ясно заявено. Точка. Но също изглежда, че е валяло доста дълго и здраво през първите 40 дни и нощи от това време (и е имало силни ветрове, Битие 8:1). Очевидно няма доказателства, че дъждът е причина за потопа и съвременните опоненти на еволюцията никога не са оспорвали това. Извинете ме тук, но само еволюционистите поддържат това невярно понятие като опит да опровергаят теорията за сътворението, включително Потопа.

   Как e възможно Ноевият ковчег да е побрал всички видове от големите животни в света!

Най-големите яйца от дракон (т.е. динозавър), които сме открили досега са с размерите на футболна топка. Например дузина яйца от брахиозавър могат да се поберат в багажника на кола и дори остава свободно място! Това също означава, че скоро излюпилите се яйца на дракон не са били много големи. Мисията на Ной е била да запази от всеки животински вид. Не е необходимо да се открива най-едрото животно от всеки вид. И не са необходими другите под-видове. Знаете ли, че повечето съвременни породи кучета са на по-малко от 100 години? Две здрави млади кучета могат да съхранят генната информация на пълната гама от вида „куче”. Библията използва думата „вид” за различни видове форми на живот. Коне и зебри могат (и са) физически способни да създават жизнеспособно потомство; тигрите и лъвовете също, което означава, че (според теорията за сътворението) вероятно те се разклоняват от същият първоначален вид. Кучетата и вълците (въпреки че са съвсем различни за съвременния човек) може би също произхождат от един „вид”. Има няколко вида големи животни (когато пораснат напълно) разбира се: жирафи, слонове и тиранозаври измежду тях. Но средния размер на животните е колкото големината на овца, т.е. 3-етажният ковчег е бил достатъчно голям да събере видовото разнообразие на животните плюс много храна за тях. Видът може да започне отново да се възпроизвежда от първичен здрав „индивид“. Научно погледнато, това показва невероятно разнообразен дизайн, нали?

   Дори цялата атмосфера да е 100 % наситена с влажност и започне да вали, няма да има достатъчно вода, за да покрие континентите! Потопът не може да се е случил, признайте!

Това е често обвинение и се отнася до отговора, даден два въпроса по-горе. Гледната точка на Битието относно потопа се базира на това какво е видял Ной и може би не е пълна картина на всички катализиращи събития. Не става въпрос въобще за лед, ние знаем, че нарастването на водите (за първите 150 дни) е било успоредно с началото на 40-дневните дъждове, а също, че изворите от морската глъбина са изригнали, което е любопитно твърдение. Дъждът не е причината за потопа, но този признак за катаклизма е започнал по същото време.

   Солената вода, наводнила континентите е щяла да унищожи всички растения, нали?

Случвало ли ви се е да прибавите някога захар към кафето си и да забравите да го разбъркате? Какъв вкус би имало? Преди Потопа океаните още не са били „разбъркани”. Те може би не са били много наситени с минерали преди Големия потоп, когато водите са наводнили стихийно земните маси. И ние знаем, че естествените семена на растения (не тесните хибриди, които са много по-неустойчиви, точно като гореспоменатите разделни породи кучета) са устойчиви и са се търкаляли наоколо, оцелявайки дори месеци, разпиляни във, и пренасяни от водата. Но от регистрираните фосили изглежда, че някои видове растения (и много океански видове) не са оцелели при Потопа и приспособяването наложено от по-студената среда на Земята впоследствие. Cattails (наименование на диви храни, папур и др.) например, по онова време са растели до 60 стъпки височина, но техните остатъци, които виждаме днес, едва стигат 3 стъпки височина. Съвременният свят е бледо подобие на това, което е било преди.

   Не е ли бил Потопът, описан от Ной само едно местно наводнение?

Невъзможно. Някои хора днес оспорват това, но в Битие е ясно казано, че Бог е планирал да наводни цялата земя; всички хора, животни и птици, които не са на Ноевия ковчег да бъдат удавени. Един средностатистически човек може да върви 3 мили в час, нали? Тогава, за над 10 часа човек може да извърви около 30 мили (50 км). За 100 дни ходене като това, би било възможно да се извървят няколко хиляди мили, така ли е? (Помислете за първите заселници в Америка, с техните кервани от каруци те са прекосявали Северна Америка пеш, карайки каруците си на запад, в течение на един дълъг сезон). Ако Бог е щял да изпрати „местен порой”, тогава защо не е накарал Ной да построи „Ноева каруца” вместо това? Ной е трябвало само да се премести през няколко долини, за да избегне такъв местен порой. Геологически, виждаме дебел слой седименти/утаечни слоеве, покриващи всеки континент. Повечето са наслоени от водата. Дълбоки и плътни слоеве се разпростират латерално върху стотици квадратни мили, което е свидетелство за минало събитие, случило се веднъж, като използвало огромни утаечни процеси, които не се наблюдават днес. Такива дълбоки слоеве смесени с депа на въглища, нефт и газ (остатъци от форми на живот) се намират на всички континенти, и всички сочат към едно глобално наводнение.

Потопът е бил глобален. Той се споменава е в легенди/истории, разказвани по целия свят, не само в юдейските източници. Какво е Вашето основание за истината? Дали е „псевдо- наука”, следваща тенденциите и вярванията на преходното всеобщо мнение? Или е думата на Бог с признанието, че болшинството изследователи понякога грешат…? В продължение на повече от 1000 години от Птолемей до Галилей учените са грешели в мисленето си, че вселената се върти около земята, така ли е? Преследването на Галилей от църквата произхожда от тяхната подкрепа на (това, което те са си мислили) „науката”, преподавана от учените по онова време. Църковните водачи са подкрепяли техните благородници, а не онова парвеню Галилей, който твърдял, че гръцките учени и теорията на математика Птолемей (от преди повече 1000 години) може би е невярна. "Вярвайте на болшинството учени"? защото би трябвало да са прави...? Не, понякога болшинството греши. Те не са били прави, когато са спорили, че цялата вселена се върти около слънцето и има достоверни доказателства, че те грешат в твърдението си днес, че ние просто сме се появили в следствие на космическа катастрофа, която е станала от нищото, без причина. Просто едно статистическо явление без да се налага да отговарящ пред никакъв Господ, така че, живейте си живота ден за ден; хората определят правилата; съгласието между хората е единственият авторитет.

   Процесът Scopes през 1925 г. (Маймунският процес) не показа ли, че еволюцията е победила, а Сътворението е загубило – с голяма разлика!

Това е което либералните медии и Холивуд постоянно повтарят и до днес.

   Защо сте нетолерантни по отношение на мнението на другите?

Аз свързвам и предавам и двете мнения за тази важна публикация… противно на… либералните медии и Холивуд през годините.

   Прилошава ми от Вас, поддръжници на теорията, че земята е плоска!

Това не е въпрос, сам по себе си, но версии на подобен тип коментари са често срещани. Обикновено те изглежда идват от младите хора, които искат привържениците на теорията за сътворението (или всеки, който не е съгласен с тях каквото и било, по принцип) да бъдат поставени на място. Ех, да си млад отново!  :-)

Знаете ли, нещото, което винаги съм твърдял пред скептиците е, че дори напълно да са несъгласни с моите изводи, моля добре обмислете доказателствата по същество. Хората, които постулират най-добрите нови теории – след 10 или 20 години, са тези, които могат да също да включат доказателства, които са били тихо отхвърляни от експертите на това поколение, защото данните не отговарят на техните теории (вижте следващия въпрос по-долу).

   Радиоактивното датиране доказва, че Сътворението не е могло да се случи, нали?

Привържениците на Сътворението са на страната на науката, която издържа изпита на времето. Хм, отново, те са тези, които стоят на страната на науката. Еволюционистите мълчаливо пренебрегват науката, когато им е удобно! Камъните не идват с надписана дата, нито пък някой ги е наблюдавал как стават на (вярваните) милиони години. Радиометричното датиране е една-трета факт и две-трети предположение, и е невъзпроизводимо. Изтичането на лава станало през близки исторически периоди е датирано по радиометричния метод с възраст милиони години. Това не ни дава сигурност в последните догадки че светът е съществувал от много дълги години.

Има различим въглерод във и в близост до много вкаменели кости на дракони. (При сегашната теория за еволюцията тези кости би трябвало да са на поне 65 милиона години, нали така?) Опонентите на еволюцията остъргват малко въглеродни мостри и периодично изпращат образци до лаборатории за (C14) датиране; резултатите показват, че групата динозаври, изследвана по карбонов път е максимум само на хиляди години. Науката триумфира. Известно е, че еволюционистите изпадат в ярост, когато опонентите на еволюцията по-късно публикуват точно откъде е взета карбоновата проба. Друг пример е новото изследване на Куполът от лава на връх Сейнт Хелънс (Mt. St. Helen's).  Той е само на 35 години, но радиоактивното (калий-аргоново) изследване показва, че е на 1 милион години! …Нещо тук е много, много грешно. Помпей и Хавай имат също исторически вулканични потоци, които доказват, че калий-аргоновото датиране е пълна глупост. При все това, еволюционистките проповедници се придържат към такива древни датировки, според техните убеждения, тъй като няма друго претендиращо „доказателство”, което би им дало Земя, съществувала повече от 10 000 години. Всички основни реки и водопади показват, че Земята е на не повече от само няколко хиляди години. Митическите милиони години просто не са се случили. Това е наука; говорим за наука, която може да бъде тествана – и отново поставена на проверка. Тези тестове … могат да бъдат повторени, намек, намек.

   Ами наличието на вкаменелости?

„Най-добрите приятели” на привържениците на сътворението (т.е. вкаменелостите) все още показват една явна липса на преходни форми. Несъмнено, всяка генерация еволюционисти има по няколко нови преходни форми, но никоя от тях досега не е издържала теста на времето. Напоследък те се опитват да твърдят, че „на динозаврите са им израснали пера”, като потвърждение на временната еволюционната теория. Това също няма да направи особено впечатление. Почакайте и ще видите. (Те имат добро артистично мислене все пак, нали?) Те имат хубави илюстрации на „вероятни” междинни форми, без дори най-малкото научно доказателство в подкрепа на това. Много е тъжно как те въздействат на децата с такава пропаганда.

   Човешката еволюция е ФАКТ! Признайте го!

Човешките същества днес се различават по големината на черепа си от около 700 куб.см до 2200 куб.см, без размерът на мозъка да влияе на интелигентността (средната големина е от 1300 до 1350 куб.см). Аз съм живял 5 години в Токио, Япония. Техният среден размер „на мозъка” е много по-малък от моя (като висок кавказец), но мога да Ви уверя, че японците са много умни хора. Ако погледнем компютрите, може да се спори, че колкото по-близо са един до друг, толкова по-ефективни и бързи са, .... и така малкият размер мозък не би трябвало непременно да е недостатък, нали така? Когато еволюционистите подреждат стари безмълвни черепи от по-малкия към по-големия (и нарочно прикриват, че намерените древни черепи са били по-големи от днешните) те правят погрешни предположения като свързват размера на мозъка с интелигентността – пренебрегвайки здравия разум! Плюс това, техния радиоактивен метод за датиране не е верен (както е упоменато по-горе), така че те нямат представа на колко години е всеки череп като за начало.

Извинете, но какво става с костите на човек, който не получава достатъчно калций чрез своята храна? Или ако не им достигаше мед например, това би повлияло пагубно развитието на мозъка. Ако в миналото много хора са ядели само местни храни... (следете мисълта ми тук) и местната почва на различни места е имала недостиг на селен, магнезий, или желязо, или което и да било количество на други минерали ... тогава това би въздействало на всеки човек и животно в съответната зона поколения наред, нали? Когато минаваме сега и гледаме човешките вкаменелости оставени от времето, нека вземем под внимание всички логични научни възможности (включително възможни вродени дефекти), а не да използваме избрани измамни еволюционни мостри за буквално хилядите открити човешки останки (укривайки или игнорирайки по-голямата част от тях!), с цел да публикуват и завещаят преходната еволюционна теория правдоподобно – с други думи, те прокламират еволюцията с всички средства, въпреки доказателството от вкаменелостите. Би ни струвало прекалено много, ако ги оставим да ни мамят с неверни, скалъпени доказателства. Документираните фосили (т.е. най-добрите приятели на опонентите на еволюцията) показват, че всеки един вид винаги се е променял в рамките на вида си, което е доказателство за изключително мъдър дизайн..

Какво прави еволюцията? (Да, задавам ВИ сериозен въпрос!) Тя запълва нуждата от нашия произход. Това не може да бъде изпробвано или повторено. И когато опонентите на еволюцията показват, че тя е против научните доказателства еволюционистите се ядосват. Ядосват се? Моля? Аз мислех, че това е „наука” … свободен обмен на идеи и доказателства и всичко останало. Ние заплашваме тяхната религия. Кои сме ние като човешки същества? Защо сме тук? Къде ще отидем? 3,5 милиарда базови двойки за човешката ДНК. Уау! Аз нямам достатъчно вяра, за да повярвам в случайността на нашия произход. Това е различно… различно от други видове науки, нали?

   Нали всеки знае, че „Креационизмът” е просто един оксиморон

Става въпрос за най-последната версия на древната история – за нашия произход. Това прави публикацията спорна, което засяга дълбоко всеки един от нас. Много дълбоко наистина, и това я прави заплашителна. Това е съвсем различен вид наука. Ако има Бог някъде там, който ни е създал и претендира за правото да ни съди след този живот, след това време на учене и изпитване, тогава ние сме безумни глупаци, ако стоим упорито срещу реалността, затваряйки очите си и като цяло прокламирайки, че Неговото съществуване не може да го има. В крайна сметка ние сме дребни, ограничени създания, свързани към едно бледо синкаво мраморно кълбо в космоса, което е в края на една определена галактика; ограничени сме също само до 5 сетива. И някой от нашите „най-велики” личности, обявяващи се за мъдри, приемат, че всичко съществуващо трябва да отговаря на нашето ограничено разбиране или иначе, не може да съществува? „Еволюционната наука”, с нейната съпътстваща надменност може наистина да бъде оксиморон, но не и терминът „наука за сътворението”, който на първо място признава, че ние и нашето просто разбиране не сме в центъра на всичко, което съществува

   Опонентите на еволюцията не публикуват научни рецензии, като това доказва, че не правят добра наука, нали?

Ами ... много е удобно същите пазители на кулата от слонова кост, които отричат неодобрени текстове, да се обръщат на 180 градуса и обвиняват опонентите на еволюцията, че не им е позволено да публикуват качествени изследвания в техните научни публикации.

Д-р Хенри Морис от Institute for Creation Research подчертава, че има много опоненти на еволюцията, учени работещи в индустрията или упражняващи здравни професии, но негативното отношение към креационистите е получило такава сила в академичните среди, че никой не може да говори или пише открито срещу еволюцията без да бъде отлъчен или уволнен. Натиск от рецензентите (Peer Pressure) и надпреварата за успех и бързо развитие в кариерата оказват своето влияние. Еволюционистите са решили, че няма никакъв „Бог” (не и от някакво значение), пред който да се отговаря, което означава, че човешкото единомислие е най-високото положение на проникновената истина. Как може един професор, преподаващ еволюция, изведнъж да се откаже от нея и да се надява, че ще запази работата си. Потъпкването на този (безбожен) консенсус прави потъпкващия, грешен по дефиниция; разберете, че без „Бог“ пред когото да отговаряме, корупцията ще се увеличи драматично, освен ако не бъде смазана отвън (също като корумпиран полицейски участък, политически режим или фалшива религиозна система).

Уважаваното Creation Research Society (Общество за Изследване на Творението) в момента има около 650 члена, всеки от които има висока научна степен. Много от тях са публикували прекрасни научни статии. CRS също публикува периодичен научен журнал и двумесечен бюлетин, с разнообразни научни статии.

   Еволюцията е наука; креационизмът е религия.

Това убеждение е често сред присмивачите. Обикновено отговарям кратко на такива безцеремонни забележки. Но тук искам да отбележа, че еволюцията е процес, който се вярва, че обяснява нашия произход. През хилядолетната човешка история и опит в земеделието и животновъдството този процес никога не е наблюдаван. Все още няма истински, неподправени преходни форми; нито една. Прехвалените методи за радиоактивно датиране определящи „митичните“ милиони години, не могат да устоят на многократните проверки за научна достоверност. И понякога ...признавам си ... обичам да променям обичайната форма на дебата, само за ефекта и бих обсъдил вместо това, дебата между „науката за Сътворението и еволюционната религия”. Макроеволюцията (от молекули до човек, без външна намеса), в която нейните последователи силно вярват, все пак не е единствената ширеща се теория.

   Каква е разликата между макроеволюция и микроеволюция?

Макроеволюцията е теория, според която една форма на живот може да се превърне в друга, ако има достатъчно време и възможност. Микроеволюцията, обаче е наблюдаваният биологичен процес, показващ потомци подобни на (но явно различни от) техните предци. (Не е ли поразително, че Създателят е вградил такава автоматична приспособимост във всеки вид!) Детето наследява отличителни белези и от двамата родители, и т.н. Микроеволюцията е научно обоснована. Това е начинът, по който нашият Създател е направил живота - различни разновидности могат да се срещнат във всеки предварително зададен вид жизнена форма. Гледайте внимателно как когато еволюционистите предлагат своите доказателства за предполагаемата макроеволюция, ВИНАГИ става въпрос за микроеволюция, на която те се позовават, надявайки се, че Вие няма да забележите разликата! Законите за генетиката на Мендел показват ясно защо микроеволюцията никога не води до макроеволюция.

...Има още много въпроси, варианти на въпроси и предизвикателства, които хората задават. Навярно ще отговорим на някои от често задаваните въпроси, които биха възникнали относно тази важна тема. Ако сте човек, който почита Бог, молете се моля, за разбиране на тази основна материя. След като проучите и двете страни – Вие може да достигнете до съвсем различен извод, но моля, поне обмислете възможността причината да описваме и публикуваме цялата тази информация тук, e че ние се надяваме тя да бъде поучителна и да Ви носи полезна информация.

======

В момента на падението, когато Адам и Ева са извършили греха, ние сме изгубили пряката връзка с нашия Създател. Това е станало преди около 6000 години. Поколения наред е трябвало да се борим, за да запазим и предадем нашето място във вселената и да се върнем на правилното място с Него (Създателя). Докато нашите прародители са се променяли след Потопа, те са предавали запазени случки от историята, включващи над 250 все още помнени описания за Потопа. Никоя културна история не претендира, че се е развивала преди повече от 5000 години. Навсякъде по света е така. И все пак през изминалите 200 години е имало нарастващ натиск от страна на „съвременния напредничав човек” напълно да бъде забравено това, което е останало от нашата истинска древна история от само преди хиляди години като цяло, да бъде заместено с изминалите предполагаеми „ милиони” години, с това, че сме дело на космическа катастрофа и ние заедно да се обявим против нашия Създател. „Същества от друг свят” (т.е. паднали ангели; познатите духове или лъжливи богове от стари времена в нови одежди) скоро ще имат възможност да навлязат и да завършат идването на лъжливата история. Моля не се вярвайте на духовната заблуда на еволюцията и всички неща, към които води вярата в нея. Ще завърша с молитва, с която дори и атеисти и анти-теисти могат да се помолят спокойно и искрено: „Създателю ако си там и ме чуваш, моля помогни ми.” Просто направете тази малка стъпка. Не сме сами във Вселената!

I'll close this with a prayer that even atheists and anti-theists can pray in a quiet, sincere way: "Creator, if You are there and if You can hear me, please help me."  Just take that first step.  We're not alone in the universe.

Пол Ейбръмсън, редактор на:  www.creationism.org          МP3 Уроци на Английски
 
  
Още FAQ свързани с креационизма
 

CMI • Creation Ministries Intl. - Creation Answers  FAQ

ICR • Institute for Creation Research  FAQ  

CSC's  "In the Beginning"  - Full Index  

AIG • Answers In Genesis  FAQ

(Media/Reporter Info)  Creationism.org's - "Press Release"

 

<http://www.creationism.org/bulgarian/creationism_faq_bg.htm>

 

Начало
Често задавани въпроси
Връзки
BG Статии
Книги
Картини
MP3
Видео